„Informatia de Vest” a intrat in posesia unui document care dovedeste ca „justitiarul de presa” Alexandru Lele minte cu nerusinare

Procurorul suspendat a publicat un articol calomniator la adresa lui Adrian Tarau, in care sustine ca acesta este infractor „cu acte in regula”

Decizia pe care o citeaza Lele spune insa cu totul altceva si anume ca Adrian Tarau a fost achitat de instanta, prin sentinta definitiva si irevocabila

Calomnia falsa…

„Zoltan Ambro Ranyak, om de afaceri in domeniul petrolului, aflat, miercuri, la volanul autoturismului sau, intr-o benzinarie din Oradea, ar fi fost agresat de un barbat necunoscut, care a apucat sa-i aplice o lovitura prin geamul lateral al masinii, inainte ca masina sa demareze (…).

Mircea Liviu Pocse, alt apropiat de-al lui Tarau, ar fi fost, la randul sau, atacat de o persoana, vineri, intr-o zona centrala a municipiului Oradea, in timp ce se indrepta spre masina sa. Agresorul l-ar fi lovit pe Pocse de mai multe ori in fata, apoi a fugit.

Pocse a fost internat la Spitalul Judetean din Oradea, cu traumatism cranio-cerebral si escoriatii faciale, dar sambata a cerut sa fie externat (…). Inainte de a fi atacat, Pocse s-ar fi intalnit cu un martor-cheie din dosarele ce il vizeaza pe procurorul Lele, avocatul Lucian Negrutiu, care fusese si el victima unui atac.

In noaptea de joi spre vineri, autoturismul Volkswagen Passat al lui Negrutiu a fost incendiat in parcarea blocului unde locuieste avocatul…” - acesta este continutul articolelor aparute pe agentia de stiri „Mediafax” si in saptamanalul „Bihoreanul” in martie 2003.

Materialele informative erau completate de o afirmatie a lui Adrian Tarau, care a declarat, telefonic, ca „este posibil sa fie mana lui Alexandru Lele”.

Procurorul suspendat a sarit in sus ca ars si i-a dat in judecata pe cei trei ziaristi care au semnat materialele si pe Adrian Tarau, pentru comiterea infractiunii de calomnie. Astfel a aparut dosarul 4501/2003.

In baza art. 11 lit. a, raportat la art. 10 lit. d din Codul de procedura penala, Judecatoria Oradea, prin sentinta penala nr. 263/14.02.2005, l-a achitat pe Tarau Adrian Nicolae sub aspectul comiterii infractiunii de calomnie.

Pe intelesul tuturor, instanta a considerat ca „faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii, astfel ca nu exista invinuit in cauza si intervine clasarea”.

Suparat nevoie-mare, Lele a facut recurs si a solicitat stramutarea procesului la Arad, unde dosarul a primit numarul 7101/2005.

… si calomnia veritabila

„De doua saptamani, fugarului Tarau i se poate spune in mod oficial infractor, fara teama de a-l calomnia. El a fost condamnat definitiv de un complet de trei judecatori de la Sectia penala a Tribunalului Arad, unde se stramutase procesul.

Dezbaterile au scos la iveala combinatiile lui penale cu lumea interlopa din Oradea, pe care a frecventat-o asiduu, in ciuda posturii notorii de fiu al unui inspector scolar cu pretentii.

Prin minciuni si vaiete false, Tarau a incercat sa deturneze atentia opiniei publice de la gravele lui probleme penale si de la rafuielile mafiote in care a fost implicat chiar si dupa fuga lui rusinoasa din tara. Este abia inceputul unui sir de pedepse ce vor avea puscaria ca punct terminus.

Autoritatile americane vor fi bucuroase sa afle cu ce podoaba se pricopsesc”, scria „ziaristul” Alexandru Lele in numarul de saptamana trecuta al „Gazetei de Oradea”.

Ei bine, „Informatia de Vest” face dovada clara a faptului ca Lele este un mincinos veritabil, care, asa cum am mai spus, dezinformeaza opinia publica in ceea ce il priveste pe Adrian Tarau doar pentru a deturna atentia acesteia si a Justitiei de la problemele sale penale.

Potrivit minutei deciziei penale nr. 295/04.05.2006 data in dosarul nr. 7101/2005, Tribunalul Arad a decis ca „… schimba din art. 11 lit. a raportat la art. 10 lit. d Cod procedura penala in art. 11 pct. 2 lit. a raportat la art. 10 lit. c Cod procedura penala temeiul juridic al achitarii inculpatului Tarau Adrian Nicolae sub aspectul comiterii infractiunii de calomnie”.

Adica, „fapta nu a fost savarsita de inculpat”. Deci, Adrian Tarau a fost achitat in respectivul proces si nicidecum condamnat.

Duios, condamnarea trecea…

In urma aparitiei in „Gazeta de Oradea” a materialului calomiator la adresa sa, Adrian Tarau l-a actionat in judecata pe procurorul suspendat Alexandru Lele. Dovezile sunt clare: pe de o parte, ziarul in care a aparut materialul semnat de Lele, in original, si, pe de alta parte, decizia de achitare a lui Adrian Tarau (prin sentinta definitiva si irevocabila), tot in original.

In mod normal, Lele va fi condamnat, pentru calomnie, cel putin la plata unei amenzi penale. Ceea ce inseamna ca nu va mai putea profesa ca procuror niciodata (lucru la care oricum nu mai spera, avand in vedere faptele grave de coruptie de care este acuzat si pentru care va plati la un moment dat).

„Informatia de Vest” face dovada clara a faptului ca Lele este un mincinos veritabil, care, asa cum am mai spus, dezinformeaza opinia publica in ceea ce il priveste pe Adrian Tarau doar pentru a deturna atentia acesteia si a Justitiei de la problemele sale penale.

In urma aparitiei in „Gazeta de Oradea” a materialului calomiator la adresa sa, Adrian Tarau l-a actionat in judecata pe procurorul suspendat Alexandru Lele. Dovezile sunt clare: pe de o parte, ziarul in care a aparut materialul semnat de Lele, in original, si, pe de alta parte, decizia de achitare a lui Adrian Tarau (prin sentinta definitiva si irevocabila), tot in original.