Doua violuri, din care doar unul recunoscut de agresor, au pus la incercare, in ultimele doua saptamani, linistea locuitorilor din Saschiz. Ultimul s-a petrecut duminica, de Sfintii Constantin si Elena, pe la ora 5 dupa amiaza.

Clientii de pe terasa unuia din barurile din Saschiz au fost alertati de o femeie care a spus ca fata ei este violata in toaleta Caminului Cultural, la cateva sute de metri. Femeia povestea printre vaiete ca si-a vazut fiica de doar 15 ani in toaleta plina de sange pe fata si cu pantalonii trasi pana la genunchi, amenintata cu un cutit de barbatul poreclit de localnici “Hotisorul” .

Mai multe persoane au sarit in ajutorul femeii dar, in latrina indicata nu era nimeni. Peste 2-3 minute, fratele fetei, care se presupunea ca a fost violata, a observat doi fugari care au disparut sub un pod. Grupul de sateni i-a cautat din nou pe presupusii autori, dar fara rezultat. Exista martori care spun ca fata era condusa de agresor sub amenintarea cutitului.

Unul dintre sateni s-a gandit sa cheme Politia, iar oamenii au continuat cautarea de-a lungul paraului pe unde au disparut cei doi. Impreuna cu seful de post si primarul Saschizului s-au organizat intr-o patrula de 5-6 oameni, iar cautarile au continuat pe dealuri, prin paduri, pe drumuri laturalnice pline de noroi si prin casele oamenilor pana la lasarea intunericului, intr-o adevarata potera.

Patrula formata ad-hoc din localnici a ajuns si la casa presupusului violator de etnie roma, dar sotia lui le-a spus urmaritorilor ca nu l-a vazut pe sotul sau de cateva zile. Femeia este insarcinata si are deja doi copii.

Au fost activati informatorii din zona in care se presupunea ca s-ar putea ascunde presupusul violator. In cele din urma asa a putut fi prins, in aceeasi seara pe la ora 22, cand incerca sa ajunga la casa unei rude.

Culmea e ca primul care a pus mana pe el si-a incercat sa-l bata a fost unul si acelasi tanar de 17 ani, care cu doua saptamani in urma violase o alta fata din Saschiz si isi recunoscuse fapta, fiind cercetat in stare de libertate. Motivul pentru care s-a infuriat atat de tare duminca a fost acela ca fata violata de data aceasta ii era verisoara.

Intrigi

Sbarcea Ioan, de 38 de ani, a fost dus la sediul Politiei, dar nu a recunoscut violul si a spus ca fata ar fi mers de bunavoie cu el. El a fost eliberat de mai putin de un an din inchisoare si se pare ca, pentru alte infractiuni comise de la varsta frageda (viol, furt) a totalizat 34 de ani de puscarie.

Presupusa victima, Szabo Marika, 15 ani, l-a incriminat si la sediul Politiei, desi pe fata sau pe corpul ei nu erau vizibile urme ale vreunei agresiuni. Adolescenta a fost indrumata de politisti sa mearga la Sighisoara si la Targu Mures pentru recoltarea de probe care sa confirme sau sa infirme violul. N-a ajuns nici pana in ziua de azi, motivand ca nu are bani de drum.

Politistii din Saschiz au spus ca barbatul nu va scapa totusi fara o amenda usturatoare.

La aceasta ora se plimba prin Saschiz linistiti doi barbati suspectati de infractiunea de viol. Unul a recunoscut, iar declaratia sa se potriveste perfect cu cea a victimei, dar procurorul care instrumenteaza cazul cere dovezi in continuare.

Un alt conflict latent la Saschiz este cel dintre familia unui adolescent de 17 ani, ucis cu brutalitate de alti doi tineri din localitate in aprilie 2004. Acestia din urma au fost acuzati de omor din culpa la vremea respectiva, iar dupa nici doi ani de inchisoare Tribunalul Mures a dispus punerea in libertate a inculpatilor, procesul penal continuand insa.

Tatal baiatului ucis in 2004 si restul familei accepta cu greu ideea ca cei care i-au pus capat vietii lui Alexandru se plimba acum nestingheriti si sfidator, spun ei, pe strada. Inainte ca instanta sa decida daca cei doi vor fi achitati sau se intorc dupa gratii, localnicii se tem de un linsaj.