Liderul PNL Bistrita-Nasaud, Sabin Iliesi, sustine ca, in opinia sa, Consiliul Judetean nu poate fi convocat in sedinta ordinara, asa cum a anuntat deja presedintele acestei institutii, Gheorghe Marinescu (PSD). Si asta, intrucat forul "nu mai exista prin demisia unei treimi dintre alesi".

Iliesi a prezentat, in sprijinul declaratiilor sale, prevederile Legii 215 a administratiei publice locale, document invocat, de altfel, de cei 12 consilieri PD si PNL, care au demisionat din functie la inceputul lunii aprilie, cu tot cu listele de supleanti ale parti-delor din care provin pentru a forta dizolvarea CJ si organizarea de alegeri anticipate.

PSD a uzat, insa, de Legea 273 a alegerilor locale, care prevede ca, in cazul in care nu mai exista supleanti pe listele partidelor, locurile ramase vacante vor fi completate de partidul care a castigat alegerile.

Prefectul de Bistrita-Nasaud, Szilagyi Ioan, a atacat, insa, in instanta de contencios-administrativ hotararile luate de alesi in sedintele din 4 si 6 aprilie astfel incat acestea sunt suspendate, iar in CJ mai sunt doar 19 consilieri cu mandate valide. Patru dintre ei au anuntat ca nu se vor prezenta la sedinta din 30 mai, motivand ca sustin demersul demisionarilor.

"Stiu ca pe ordinea de zi a sedintei din 30 mai se afla o rectificare bugetara pentru repartizarea sumelor restante neplatite profesorilor si ca o astfel de hotarare nu se va putea adopta. Eu am o sugestie: sa demisioneze si conducerea Consiliului Judetean pentru ca oricum nu are obiectul muncii si in 30 de zile facem alegeri, avem alt consiliu si impartim banii", a adaugat liderul liberal.

El a reiterat ideea ca cei 12 demisionari au recurs la acest gest intrucat "CJ nu a functionat niciodata".

Iliesi a comentat si acuzatiile liderului de la nivel judetean al Partidului Conservator, Ionel Tompa, vicepresedinte al Consiliului Judetean, care le-a reprosat partenerilor de guvernare ca nu respecta protocolul semnat si nu-l mai invita la intruniri.

"Daca isi da demisia din functia de vicepresedinte al CJ, promit solemn ca imediat ne intrunim, facem o sedinta la care il invitam si colaboram cum nu se poate mai bine", a mai afirmat liderul PNL, el insusi unul dintre demisionarii din CJ, unde a detinut si functia de presedinte al Comisiei Buget-Finante.