Reprezentantii grupului italian "Genko", care si-au aratat disponibilitatea de a investi in SC "Sanevit 2003" Arad, sunt nemultumiti de gradul de tehnologizare existent la fabrica de seringi de unica folosinta.

Strainii au anuntat deja ca doresc sa investeasca masiv la "Sanevit", dar au ajuns la concluzia ca societatea a ramas in urma in ceea ce priveste cerintele actuale de piata.

Potrivit directorului general al "Genko", Vincenzo Nuzziello, exista posibilitatea ca intentia grupului pe care il reprezinta de a achizitiona firma aradeana sa se materializeze, deoarece a vazut disponibilitate, in acest sens, la nivelul conducerii Ministerului Sanatatii. Pentru compania italiana ar fi prima investitie in Romania.

"Am vazut situatia fabricii "Sanevit 2003", pe care am analizat-o dupa cele trei vizite facute in halele de productie. Cred ca e ramasa in urma in ceea ce priveste cerintele actuale de piata, dar eu sustin ca are potential", a spus Vincenzo Nuzziello. Acesta a adaugat ca, tehnologic, societatea are nevoie de noi solutii, de investitii care sa o aduca la standarde europene.

In opinia italienilor este necesara, de asemenea, restructurarea logistica, precum si crearea unei retele comerciale atat pe piata interna, cat si pe cea externa a fabricii. Reprezentantii "Genko" au mai mentionat ca "Sanevit 2003" are nevoie de o noua imagine si ca nu se pune problema schimbarii obiectului de activitate.

Productia de seringi si ace de unica folosinta va fi pastrata, totodata, se va incerca diversificarea gamei de produse sanitare. "Ca numar de angajati, vrem sa ajungem undeva pe la 300-400 de oameni. Noi suntem interesati sa pornim productia imediat, dar e nevoie de timp pentru retehnologizare", a mai afirmat Nuzziello.

Nivelul investitiei pe care "Genko" intentioneaza sa o faca in fabrica din Arad se ridica la trei milioane de euro, suma neinculzand pretul de cumparare al societatii.

Totodata, reprezentantii firmei italiene vor sa imbunatateasca nivelul dotarilor tehnice, sa le aduca la nivelul standardelor europene, sa lanseze noi produse tehnice de mare calitate si sa constituie in cadrul "Sanevit 2003" un centru-pilot pentru formarea personalului medical si paramedical.

Problema privatizarii "Sanevit 2003" a intrat, de multa vreme, in vizorul Ministerului Sanatatii, care detine 85 la suta din pachetul de actiuni, si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, care se afla in posesia unui pachet de 15 la suta din actiuni.