Festivalul International de Film Transilvania ar putea fi mutat de la Cluj, de anul viitor. Ministerul Culturii intentioneaza sa dea cel mai mare cinematograf din Ardeal, in care se organizeaza de cinci ani festivalul, Filarmonicii din Cluj, care a ramas fara sediu.

Anuntul ministrului Culturii, Adrian Iorgulescu, a fost facut cu cateva zile inainte de inceperea celei de a cincea editii a festivalului si i-a nemultumit pe organizatori si pe reprezentantii Regiei locale de Distributie a Filmelor.

Anul acesta, Festivalul de Film International isi va deschide portile pe data de 2 iunie la Cluj, iar cinefilii vor avea parte de cateva surprize. Premiul de excelenta pentru intreaga cariera va fi acordat actorului roman Stefan Iordache, iar invitatul de onoare va fi actrita britanica Vanessa Redgrave.

Festivalul are anul acesta un buget de 800 de mii de euro si va aduce pe ecrane filme premiate la Cannes, documentare despre muzica, experimente maraton, productii romanesti si straine din peste 20 de tari.

Organizatorii au prezentat in premiera la Cluj afisul si spotul Festivalului, realizate pe tema mainilor vedetelor imprimate in asfalt. Numai ca la noi, mainile vedetelor vor fi imprimate in mamaliga. (