O retea maghiaro-romana de traficanti de persoane a fost anihilata de catre Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj. Capul retelei de traficanti de persoane, Marcel Crisan, in varsta de 51 de ani, a fost prins saptamana trecuta de catre membrii Directiei de Combatere a Crimei Organizate.

In urma anchetarii lui Maricel Crisan, au fost prinsi si ceilalti noua membri ai retelei. Modul de operare al acestor traficanti de carne vie era urmatorul.

Partea maghiara a retelei de traficanti obtinea in mod fraudulos acte de identitate de la cetatenii unguri si le trimiteau in Romania. Membrii retelei romanesti racolau persoane care doreau sa plece in Anglia sau Irlanda de Nord, dar care nu aveau dreptul la viza pentru aceste tari.

Banda lui Maricel Crisan falsifica actele unguresti care erau vandute celor care doreau sa emigreze in Anglia sau Irlanda. Sumele percepute de acestia erau cuprinse intre 1.500-2.000 de euro. Un alt caz rezolvat de cei de la Directia de Combatere a Crimei Organizate a fost arestarea clanului Dobaies, care a terorizat partea de vest a tarii in urma cu cativa ani.

Nelutu Dobaies a fost arestat saptamana trecuta de catre politistii de la Combaterea Crimei Organizate in timp ce incerca sa paraseasca tara. Dupa cateva zile, in urma unui flagrant, au fost retinuti si parintii acestuia, care au incercat sa mituiasca un agent de politie care ar fi putut interveni in favoarea lui Nelutu Dobaies.

In urma acestor actiuni, membrii clanului mafiot Dobaies se afla in arestul politiei pentru savarsirea infractiunilor de trafic de minori si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.