O sibianca de 27 de ani a trait patru zile de cosmar dupa ce, desi urma sa lucreze pe un vas de croaziera ca manager, a ajuns sa doarma sub cerul liber nopti la rand. In aceeasi situatie au fost si alti noua romani din tara.

Oamenii au facut deja primele demersuri legale si urmeaza sa dea in judecata firma din Cluj care i-a lasat de izbeliste imediat dupa ce si-a luat banii si le-a dat contractele.

Sibianca povesteste cu groaza calvarul prin care a trecut si cum a inceput totul. Initial a fost sunata de reprezentantii unei firme din Cluj, care intermediaza contracte de munca pentru posturi pe vase de croaziera, dupa ce fata isi postase mai multe CV-uri pe internet.

Cum avea experienta in domeniu, pentru ca a mai lucrat pe vas, tanara, ademenita de cei 4000 de euro pe care ii putea castiga, si-a facut toate actele, iar pe 19 mai a plecat cu alti 9 romani.

La Pisa, tinerii urmau sa se intalneasca cu reprezentantul firmei din Cluj care urma sa-i duca pe vasul de croaziera unde obtinusera cu totii cate un post. Atunci au aparut primele probleme. “Am semnat intr-un hotel actele de angajare. Ni s-a cerut o garantie de 400 de euro pe care noi stiam ca trebuie sa o platim doar la bordul navei.

A incasat suma de 4000 de euro pentru ca noi eram 10 persoane trimise, ne-a dus urgent la gara in Pisa, de unde urma sa plecam in Franta, iar in momentul in care noi cumparam biletele, el a disparut”, spune tanara de 27 de ani. Ramasi fara bani, romanii au fost nevoiti sa doarma in strada.

“Eu aveam bani sa dorm la hotel, dar restul cu care eram nu aveau, asa ca nu puteam sa o fac si sa las 9 oameni in strada. Trei zile am dormit pe unde am putut si am ajuns sa ne rugam sa ne aresteze politia pentru a ne trimite ei inapoi acasa”, mai spune sibianca. In plus, romanii au fost atacati si de niste tigani romani care i-au urmarit pentru a le fura pasapoartele.

Din fericire, romanii au reusit cu greu sa ajunga inapoi in Romania, au anuntat deja autoritatile si se pregatesc sa dea in judecata firma care i-a trimis la munca in Italia. Nici un reprezentant al firmei Geomin nu a putut sta de vorba astazi pentru a ne oferi pozitia cu privire la acest caz, desi pe site-ul lor oficial apareau patru numere de telefon.

Doar la unul ni s-a raspuns, iar persoana ne-a sfatuit sa sunam la celelalte numere, pentru ca el este un simplu angajat.