Comisia de Disciplina a Asociatiei Judetene de Fotbal Cluj a analizat evenimentele petrecute si a decis suspendarea batausilor in echipament de fotbal. Astfel, Florin Buia, fiul viceprimarului, a fost suspendat pentru 10 etape si amendat cu 300 de lei, iar Marius Racean a primit sase etape si va achita 150 de lei.

Pana in minutul 70 al partidei, Szoke Szabolcs, arbitru de categoria a II-a, in varsta de 22 de ani, nu a avut nici o problema in "a imparti dreptatea pe teren", desi Vladeasa Huedin, echipa oaspete, conducea cu 3-1.

La o faza banala, petrecuta in apropierea centrului terenului, Ioan Benta, purtatorul tricoului cu numarul sapte al formatiei Flacara Dabaca, a protestat la decizia arbitrului, iar acesta l-a avertizat cu cartonasul galben. "Jucatorul Ioan Benta, de la echipa din Dabaca, a fost faultat, insa am lasat avantaj, mingea aflandu-se in posesia unui coleg de-al sau.

El nu a observat ce decizie am luat si, dupa ce s-a ridicat de la pamant, a inceput sa protesteze. I-a aratat cartonasul galben, moment in care Florin Buia, de la gazde, cu numarul patru pe tricou, a venit spre mine si mi-a pus mana in gat. I-am aratat cartonasul rosu si i-am cerut sa paraseasca terenul.

A parasit suprafata de joc, dar a continuat sa ma injure si sa ma ameninte cu bataia", ne-a declarat Szoke Szabolcs.

Dupa eliminarea lui Florin Buia, Flacara Dabaca a marcat trei goluri intr-un interval de doar 10 minute si a preluat conducerea cu 4-3, insa Vladeasa a revenit pe final si a inscris de doua ori. La scorul de 4-5, in minutul 93, Marius Racean, de la Flacara Dabaca, i-a reprosat arbitrului ca nu a acordat o lovitura de colt in favoarea echipei sale.

"Jucatorul cu numarul 10 de la echipa gazda, Marius Racean, mi-a reprosat ca nu i-am dat lovitura de la coltul terenului. S-a apropiat de mine si m-a lovit de doua ori cu picioarele peste glezne. L-am eliminat de pe teren, moment in care toti jucatorii echipei Flacara Dabaca s-au napustit asupra mea. Atunci, am luat decizia de a fluiera sfarsitul partidei.

In drumul spre vestiar, Florin Buia, primul jucator eliminat, s-a repezit spre mine sa ma loveasca, insa colegii l-au tinut. Totusi, el a reusit sa scape din bratele colegilor si m-a lovit cu capul in fata. In raportul de joc, am consemnat toate incidentele petrecute in timpul jocului si dupa incheierea acestuia", a afirmat arbitrul Szabolcs.

Viceprimarul si-a cerut scuze si putin a lipsit sa nu cada in genunchi

Arbitrul Szoke Szabolcs a fost vizitat la vestiar de viceprimarul comunei Dabaca, tatal jucatorului Florin Buia. El incercat sa aplaneze situatia si sa-l convinga pe arbitru sa nu-l dea in judecata pe fiul sau. "S-a speriat ca fiul sau ar putea sa ajunga prin tribunale si atunci a venit sa-si ceara scuze. A vrut chiar sa se puna in genunchi!

Am parasit terenul si comuna Dabaca fara nici o problema. Spre seara, cand am ajuns acasa, am observat ca mi s-a umflat nasul si m-am prezentat la Urgente. Medicul care m-a consultat mi-a dat diagnosticul: fractura de piramida nazala fara deplasare si infundare a cailor respiratorii", a mai spus victima jucatorilor batausi.

Si-au recunoscut vina

Florin Buia si Marius Racean, cei doi jucatori eliminati de arbitrul Szoke Szabolcs, s-au prezentat in fata Comisiei de Disciplina a AJF Cluj. Dupa audierea arbitrului si observatorului partidei, Alexandru Popa, membrii Comisiei de Disciplina le-au cerut jucatorilor sa relateze evenimentele petrecute. Cei doi "inculpati" si-au recunoscut vina si i-au cerut scuze arbitrului.

Presedintele Comisiei de Disciplina, Ioan Sipos, a dictat 10 etape de suspendare pentru Florin Buia si 300 de lei amenda, respectiv 6 etape si 150 de lei pentru Marius Racean. Rezultatul partidei Flacara Dabaca - Vladeasa Huedin a fost omologat cu scorul de 0-3.