Angajat de sase luni al firmei de paza si protectie SECURYTAS SRL, acesta avea obiectiv stabil in Parcul Industrial Ploiesti, chiar linga una dintre cele mai mari fabrici de mobila din zona.

Pentru ca salariul nu-i acoperea cheltuielile sau poate pentru ca ambitiile sale erau mai mari decit veniturile, Dobre s-a gindit ca exista metode de rotunjit bugetul mai rapide, fara prea mare efort, necesitind doar un tupeu marcat de o pronuntata lacomie. Asadar Dobre nu s-a gindit sa ia cu sacosa si nici cu sacul.

Agentul de paza Dobre a fost prins si filmat furind, asa cum nimeni nu si-ar fi inchipuit, cu tractorul cu remorca! Profitind de faptul ca el este cel care facea supravegherea, agentul de paza SECURYTAS a fost prins in flagrant cind, impreuna cu alti 5 indivizi incarca de zor foi de pal din depozitul respectivei fabrici de mobila intr-o remorca de tractor.

Cine fura azi un ou, miine fura un birou

Toata povestea incepe cu ceva timp in urma cind patronul societatii cu pricina a descoperit ca cineva il usureaza periodic de foi de pal melaminat, de scaune si chiar de mese de sticla importate din Italia.

Pentru ca avea o experienta neplacuta in amintire de cind i-au fost furate toate calculatoarele din aceeasi incinta, prejudiciu estimat la valoarea de atunci de aproximativ 350 de milioane lei, s-a gindit ca ar fi mai bine sa faca investigatii pe cont propriu pentru a vedea cine ii fura acum mobila. Dupa cum era de asteptat, nu a fost prins nimeni de catre cei care asigurau paza societatii.

Tocmai de aceea, in colimator au intrat chiar agentii firmei SECURYTAS SRL. Disperat de situatie, patronul fabricii de mobila a montat pe ascuns citeva camere de luat vederi in locurile unde existau banuieli ca s-ar putea produce sustragerile si miercuri a dat drumul mai devreme lucratorilor.

Nu mica i-a fost mirarea cind pe monitoare a aparut un tractor cu remorca ghidat de agentul Dobre care a tras chiar linga depozit. Comanda a venit soptit, dar ferm: “Acum!” Cinci indivizi au sarit din remorca in timp ce Dobre deschidea usile incaperii unde se afla gaterul. Si au inceput sa care.

Chipurile luau deseuri, numai ca cei care supravegheau camerele video au putut sa ii inregistreze cum se opinteau cu placi de pal, placi pentru birouri si mese. Dobre cazuse intr-o capcana in care nici un copil de gradinita nu ar fi picat. Poate ca era prea sigur pe el. Pina la virsta de 44 de ani nu il prinsese nimeni.

A fost alertata de urgenta politia care i-a surprins pe toti tocmai cind trecusera la incarcat de scinduri. Vroiau sa dea lovitura in acea seara. Din cele relatate de administratorul societatii prejudiciul creat este de peste 150 de milioane de lei in citeva zile.

Cornel Dobre a fost retinut in noaptea flagrantului fiind eliberat in cursul zilei de ieri, urmind ca in aceasta dimineata sa fie adus din nou la Politie pentru continuarea cercetarilor si amprentare.

Mesele italiene

Din cite se pare Dobre nu ar fi la prima abatere, gurile rele vorbind ca de la fostul loc de munca ar fi plecat cu coada intre picioare, dat afara tot pentru asa ceva.

Exista in acest moment la Politie mai multe declaratii conform carora, nu odata, au fost observate dubite care trageau linga fabrica de mobila cu farurile stinse si tot cu farurile stinse plecau de acolo, pe tura agentului minune Cornel Dobre. Aceiasi martori sustin ca in data de 22 mai a.c.agentul Securytas a fost vazut cind pleca cu masina particulara de la serviciu iar din remorca se puteau observa doua colete lungi. A doua zi, patronul fabricii de mobila a remarcat ca ii lipsesc doua mese de sticla imortate din Italia.

Agentul cu remorca

Din cite se pare tractorul a fost picatura care a umplut paharul pentru ca agentul Securytas Cornel Dobre obisnuia sa vina la serviciu cu masina personala. Si, normal, ca orice agent de paza care se respecta o masina nu este cu adevarat masina daca nu are remorca. Mai multi martori sustin insa ca de fiecare data cind isi aducea remorca pleca incarcat la maxim din obiectiv.

De asemenea, Cornel Dobre a mai fost vazut cind cauta printre hirtiile aruncate la diverse tomberoane din Parcul Industrial Ploiesti. Inca nu s-a aflat ce cauta printre aceste hirtii.

SECURYTAS isi apara puiul

Pozitia administratorului firmei de paza Securytas este cel putin dubioasa, acesta asumindu-si rolul leoaicei care isi apara cu inversunare puiul. Conform spuselor lui Nicusor Raducanu: “Agentul Dobre Cornel a gresit pentru ca si-a incalcat consemnul din obiectiv. Acest baiat a declarat ca a primit de la seful de productie aprobarea de a incarca deseuri.

A venit cu un tractor, cu un prieten, sa ia deseuri. O camera de filmat i-a filmat cind incarcau deseuri. Greseala agentului este ca nu trebuia sa ia aceste deseuri daca nu era si reprezentantul societatii. A gresit si suporta consecintele pentru ce a facut. Dar nu a furat.”