Declaratia este cu atit mai interesanta cu cit vine tocmai din partea liberalilor cu care Mihai Voicu este obligat sa conlucreze zi de zi, prin natura functiei sale, de ministru pentru relatia cu Parlamentul, si anume liberalii care fac parte din grupul parlamentar al Camerei Deputatilor.

„Premierul si acolitii sai din Biroul Permanent al PNL l-au desemnat pe Mihai Voicu in aceasta functie fara sa discute in prealabil cu grupul parlamentar din Camera Deputatilor. Mihai Voicu este persoana cel mai putin potrivita postului pentru care a fost numit. Si asta o spun in cunostinta de cauza.

Chiar daca statutul partidului nu prevede ca presedintele PNL sa-si consulte parlamentarii in aceasta privinta, consider ca ar fi fost de bun simt sa se intimple totusi asta. Macar sa fi avut loc o discutie in acest sens cu noi“, a declarat liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu.

„Un ministru trebuie sa mai si cuvinte“

Deputatii liberali considera ca prestatia dinainte a parlamentarului doljean Mihai Voicu, la cirma secretariatului general al Guvernului, nu il recomanda pentru noul post. „Cind l-au numit pe Voicu in noua postura, de ministru pentru relatia cu Parlamentul, parca nimeni nu s-a intrebat care a fost prestatia lui ca secretar al Guvernului.

Ca s-a vazut ce bine sint organizate serviciile Guvernului dupa ce a plecat el de acolo. Ce a facut Mihai Voicu acolo? Nimic. In plus, un ministru pentru relatia cu Parlamentul trebuie sa mai si cuvinte, sa se mai arate, sa comunice“, considera deputatul PNL Crin Antonescu. Aceeasi imagine negativa i s-a reflectat si in judetul care l-a trimis in Parlament pe Voicu.

„Sper ca noul secretar general al Guvernului sa fie mai marinimos cu judetul Dolj decit a fost deputatul de Dolj, Mihai Voicu, si sa simtim ca Guvernul deschide punga pentru localitatile din judet. Pina acum, Guvernul nu a fost foarte deschis catre diversele finantari ale judetului nostru“, a declarat deputatul PNL de Dolj Horatiu Buzatu.

Tariceanu roteste aceeasi oameni

Crin Antonescu este de parere ca grupul parlamentar PNL dispune de multi oameni care ar fi meritat sa preia postul destinat lui Voicu. „Intr-un grup parlamentar de 67 de oameni, sint atitia cu experienta care ar face fata cu brio oricaror functii. La noi s-a ajuns insa ca aceiasi 4-5 oameni sa se roteasca peste tot.

O sa ajungem ca, in cazul in care, Doamne-fereste, si-o rupe Flutur vreo aripa sau Nicolaescu piciorul, ministerele Agriculturii si Sanatatii sa fie conduse de acelasi Voicu, de exemplu“, considera liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu.