Ce-i trebuie chelului? Tichie de margaritar. Asta a facut si Consiliul Judetean Arad, cand a infiintat, in urma cu un an, un birou in Germania, spatiul primit de institutie de la autoritatile straine fiind situat chiar in incinta Aeroportului din Frankfurt.

Autoritatile romane au motivat, la acea vreme, ca decizia a fost luata pentru promovarea imaginii jude-tului peste hotare. Cu toate acestea, nimeni nu stie exact care este menirea infiintarii unui astfel de birou si nici ce activitate a avut acesta pana acum.

Unul dintre consilierii judeteni independenti, Attila Duka, sustine ca spatiul respectiv este folosit ca loc de petrecere a concediilor de catre directorii institutiilor descentralizate aradene. Afirmatia acestuia vine dupa ce ultimul sef trimis la biroul din strainatate este cel al Complexului Muzeal, Peter Hugel.

"Solicit conducerii Consiliului Judetean sa imi explice ce se intampla cu biroul pe care l-am deschis la Aeroportul din Frankfurt, pentru ca imi face impresia ca este o acoperire pentru unele persoane care isi petrec concediile in Germania.

Am auzit ca acum este acolo directorul de la Muzeu si ma intreb oare de ce sau cu ce scopuri, pentru ca nu cred ca vrea sa infiinteze Muzeul Aviatiei pe aeroportul din Frankfurt. Ne-ar interesa rezultatele activitatii acestui birou, daca activitatea de acolo s-a concretizat, daca am castigat ceva, pentru ca, totusi, s-au cheltuit bani publici", a spus Attila Duka.

Presedintele CJ, Iosif Matula, a incercat sa explice utilitatea biroului, sustinand ca prin acest mod judetul are reprezentare intr-o zona cu capital de unde pot fi atrase investitii.

Nemultumit de explicatiile presedintelui, Duka a solicitat un raport cu rezultatele activitatilor depuse de directorii care si-au desfasurat activitatea la biroul de pe Aeroportul din Frankfurt. Raspunsul primit din partea conducerii Consiliului Judetean a fost ca raportul ii va fi transmis, in scris, in perioada urmatoare.

Deschiderea biroului a fost contestata chiar in sedinta in care a fost aprobat, cand mai multi consilieri au cerut un studiu de oportunitate si o analiza economica. Potrivit lui Iosif Matula, protocolul privind deschiderea acestei unitati a fost semnat de CJ si de reprezentanti ai Ministerului Economiei din landul respectiv.

Conform documentului, Consiliului Judetean i se pune la dispozitie gratuit un spatiu in interiorul aeroportului, pe termen limitat. De la deschiderea biroului si pana acum si-au desfasurat activitatea reprezentantii a doua institutii aradene. Este vorba de Adrian Nasui, directorul Terminalului Cargo, si vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie Arad, Lucian Palcau.