In cadrul ultimei sedinte a Comisiei de dialog social din cadrul Prefecturii Alba, prezidate de subprefectul Clement Negrut, a fost prezentat protestul liderului Sindicatului "Solidaritatea" din cadrul Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihica Galda de Jos.

Sindicalistii sustin ca modificarea denumirii institutiei din spital in centru de recuperare a dus la diminuarea sporurilor salariale ale angajatilor, desi atributiile personalului au ramas aceleasi, fiind cele specifice personalului medical.

Pentru gasirea unei solutii s-a propus discutarea acestei probleme in zilele urmatoare cu liderii de sindicat, conducerea Directiei de Asistenta Sociala, presedintele Consiliului Judetean si conducerea Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihica Galda de Jos.

Au mai fost abordate probleme legate de gradul de valorificare a biletelor de tratament pentru pensionari si a fost facuta o analiza a stadiului implementarii reformei in invatamant, urmand ca revendicarile sindicatelor sa fie aduse la cunostinta forurilor abilitate sa le solutioneze.