La sfarsitul saptamanii, Clujul a fost gazda unui convent organizat cu girul masoneriei americane. Dick Cheney, vicepresedintele SUA, a fost asteptat la Cluj ca invitat la un convent masonic de o deosebita importanta pentru Romania.

Potrivit informatiilor noastre, se urmareste crearea unei noi structuri care are ca scop recrutarea mai multor personalitati din cele doua Mari Loji Nationale, precum si din alte ordine iregulare. Conventul a avut loc sambata si duminica, in apropierea Clujului, evenimentul fiind urmat de un bal masonic.

Totodata, ar fi de subliniat faptul ca imixtiunea lui Andre Szakvary in conventul care a avut loc la sfarsitul saptamanii a fost exclusa. De altfel, Szakvary, cetatean francez de origine maghiara, nu este agreat de masoneria americana. Surse confidentiale ne-au dezvaluit prezenta la conventul de la Cluj a patru venerabili maestri, reprezentanti ai unor state occidentale, dar si ai SUA.

Tema principala a conventului a fost axata pe riturile simbolice ca reprezentare (Ritul Scotian Antic si Acceptat, Ritul Scotian Rectificat si Ritul Francez).

Vicepresedintele SUA, Dick Cheney, membru marcant al controversatului grup Bilderberg a fost asteptat la Cluj de organizatorii intrunirii masonice. Grupul Bilderberg organizeaza anual intalniri secrete, la nivel inalt, unde, in jurul Mesei Rotunde, se discuta planurile politice si economice la nivel global.

Intre membrii de seama ai grupului Bilderberg se numara si descendentii celebrei familii Rothchild. Infiintarea unei structuri paralele Marilor Loji Nationale, cu girul direct al Casei Albe, va avea consecinte importante in planul miscarii masonice din Romania.

Vicepresedintele Dick Cheney, mana dreapta a presedintelui SUA, George Bush, este membru in ordinul secret si temut "Skull : Bones”, infiintat de studentii prestigioasei universitati americane Yale. In ceea ce priveste activitatea masonica romaneasca, axa Viena -Londra-Washington va fi revigorata in detrimentul axei Bonn - Moscova cu legaturi spre Paris.

O buna colaborare spre Paris o are Clubul de la Roma in care apar si fete politice precum Ion Iliescu, Petre Roman, Theodor Melescanu si Victor Babiuc. Mentionam ca multi capi ai masoneriei clujene nu au fost invitati la conventul de la Cluj. Conform surselor noastre, vicepresedintele american Dick Cheney a sosit joi seara la Bucuresti, insotit de sase persoane, la bordul unui charter.

Interventia serviciilor secrete americane in aceasta revolutie secreta la nivelul masoneriei romanesti este foarte probabila.

La nivelul Clujului activeaza aproximativ 200 de masoni, afiliati mai multor loji regulare sau iregulare. Intalnirile bilunare se organizau intr-o cladire situata langa fostul hotel Continental sau la subsolul resturantului Melody. Conform informatiilor obtinute de BZA, conventul care s-a incheiat ieri nu a avut loc in orasul Cluj-Napoca, tocmai pentru pastrarea deplina a discretiei.

Totodata, ar fi de subliniat faptul ca imixtiunea lui Andre Szakvary in conventul care a avut loc la sfarsitul saptamanii a fost exclusa. De altfel, Szakvary, cetatean francez de origine maghiara, nu este agreat de masoneria americana. In anul 1997, Andre Szakvary, sustinut de Marea Loja Nationala Belgiana, s-a prezentat ca lider al masoneriei din Romania.

Insa intentiile sale au fost curand demascate, iar incercarea de a crea Districtul Transilvania - un pas important spre federalizarea Romaniei - a fost monitorizata de SRI si scandalul a ajuns la Comisiile de Aparare din Camera Deputatilor si Senat.

Marea Loja Unita din Romania (MLUR), iregulara si nerecunoscuta, dispune de un Suprem Consiliu, condus de Andre Szakvary ca Mare Comandor si il are ca Mare Maestru pe profesorul Nicoara din Cluj.

In timp ce Marea Loja Nationala a Romaniei este recunoscuta de peste 40 de Mari Loji din lume, MLUR este recunoscuta doar de Supremul Consiliu din Franta.

Surse confidentiale ne-au dezvaluit prezenta la conventul de la Cluj a 4 venerabili maestri, reprezentanti ai unor state occidentale, dar si ai SUA. Tema principala a conventului a fost axata pe riturile simbolice ca reprezentare (Ritul Scotian Antic si Acceptat, Ritul Scotian Rectificat si Ritul Francez).

Pe de alta parte, masoneria romaneasca a avut 22 de reprezentanti, masoni cu grade inalte din administratie, politica, servicii secrete si mediul de afaceri. Scopul conventului organizat sub cupola Casei Albe este constituirea unui mare comitet care se ocupa de crearea de noi loji pentru fiecare rit in parte, conform unui grafic de constituire pe durata unui an.