Cheia crizei deputatului-lipsa pe listele parlamentare de Sibiu este la PD, iar liberalii asteapta ca supleantul Marcel Piteiu, aflat acum in functia de director general adjunct in cadrul companiei "Romgaz" SA Medias, sa isi clarifice optiunea.

Potrivit reprezentantilor PNL, Piteiu nu a depus nici o renuntare formala la mandatul sau de deputat la care ar avea dreptul pentru ca este urmatorul pe lista dupa democratul Florin Munteanu, cel promovat dupa alegeri in functia de director general la "Transgaz" SA Medias.

O asemenenea opinie a prezentat si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, aflat, sambata, la Sibiu. "Pe lista au fost cinci nume din partea Aliantei. Primele trei locuri au fost ocupate, un al patrulea este inca liber. Situatia este neplacuta nu numai pentru sibieni, ci si pentru noi la Camera.

Dar asteptam propunerile concrete venite din partea colegilor din PD si apoi vom decide asupra acestui subiect. Deocamdata colegii nostri nu s-au hotarat ce fac, noi asteptam o propunere in acest sens", a spus Olteanu.

Anterior declaratiei lui Olteanu, presedintele PD Sibiu, senatorul Nicolae Neagu, declara ca asteapta ca presedintele Camerei Deputatilor sa "isi faca treaba" si sa transeze disputa creata pe tema deputatului-lipsa. Sa anunte ca un democrat trebuie sa ocupe locul liber, mai ales ca, in opinia democratilor, exista in acest sens si o decizie al CNC al PNL-PD, dar acest lucru nu s-a intamplat.

Democratul Marcel Piteiu este cel care trebuie sa decida daca vrea sa mearga in Camera Deputatilor sau sa ramana director general adjunct la "Romgaz".

"Domnul Piteiu nu a semnat nimic oficial, nu a facut formalitatile de renuntare la locul de deputat. Noi asteptam ca el sa se decida fie sa intre in Parlament, fie sa renunte, pentru a lasa loc liber colegului nostru Nicolae Petria. Pana atunci, Petria nici macar nu are la ce renunta pentru a face loc urmatorului democrat pe liste, Constantin Trihenea.

Inaintea lui Petria trebuie sa renunte Piteiu", a declarat liderul filialei PNL, deputatul Cornel Stirbet.