Doua dintre momentele cele mai importante si spectaculoase ale editiei din acest an a Targului National de Turism desfasurat la Albac zilele trecute au fost fara indoiala prezentarea prin standuri cat mai atractive a motivelor pentru care turistii ar trebui sa-si aleaga pentru petrecerea vacantei in oricare dintre comunele participante si concursul de gastronomie.

Standurile comunelor au fost mai numeroase si mai bine amenajate decat la editia de anul trecut, de aceea premiantii au fost alesi destul de greu. Juriul condus de actrita Rodica Popescu Bitanescu a decis: *Premiul I - Garda de Sus; *Premiul II - Albac; *Premiul III - Horea; *Mentiuni - Vidra, Arieseni, Ramet, Sasciori, Salciua, Metes (prin satul Ampoita).

In ce priveste concursul de gastronomie, aici s-au inscris doar patru comune, iar juriul a punctat nu numai calitatea bucatelor, ci si modul in care au fost prezentate, multimea lor si prezentarea unor retete specifice Tarii Motilor.

Toate preparatele au fost gustoase, dar la capitolul "prezentare" de departe a intrecut orice concurenta echipa comunei Albac. De altfel ei au prezentat si cele mai multe feluri - 68, asa ca Premiul I le-a fost atribuit firesc. *Premiul II a fost acordat echipei comunei Garda de Sus; *Premiul III - echipa comunei Horea, iar Mentiunea i-a revenit echipei comunei Arieseni.

Chiar daca nu toti au putut fi declarati castigatori, de castigat au castigat cu totii atat ca experienta de concurs, dar desigur si ca ambitie, asa ca anul viitor ne asteptam la mai multi concurenti si mai bine pregatiti.