La sfarsitul saptamanii trecute, municipiul Aiud a gazduit cea de-a treia editie a Festivalului Romilor din judetul Alba, Piata Consiliului Europei din localitate fiind luata cu asalt de participantii de toate nationalitatile. Cum si timpul a tinut cat de cat cu organizatorii, se poate spune ca manifestarea romilor a fost una reusita, toti cei prezenti simtindu-se bine.

Cei peste 1000 de participanti s-au delectat cu micii, berea si vinul oferite gratuit dar si cu spectacolele de muzica si dansuri tiganesti. De precizat ca mancarea si bautura au avut, printre romi, mai mare trecere decat muzica, aceasta din urma fiind sustinuta de catre Formatia Instrumentala Blaj condusa de Adalbert Szabo precum si de catre Ansamblurile de Dansuri Tiganesti din Aiud si Unirea.

Formatia din Aiud a fost de altfel considerata vioara intai a spectacolului, dansurile oferite starnind repetate ropote de aplauze. De asemenea trebuie mentionat si faptul ca nu a existat nici un incident care sa umbreasca buna desfasurare a Festivalului, ordinea fiind asigurata atat de Politie si Jandarmerie, cat si de oameni din partea Partidei Romilor.

Printre invitatii de onoare la aceasta manifestare s-au numarat printre altii prefectul Cosmin Covaciu, primarul Aiudului - Horatiu Josan, viceprimarul municipiului Alba Iulia - Ioan Bogatan si presedintele executiv al Partidei Romilor de la Bucuresti - Constantin Padurean.

De altfel, Petru Ilie - presedintele Partidei Romilor "Pro Europa" - filiala Alba a multumit tuturor celor implicati in organizarea acestei manifestari si anume Consiliului judetean, Consiliului local Aiud si firmei SC Jidvei SRL.