Actiunea a debutat la primele ore ale diminetii si a fost asistata de politisti si jandarmi. Evacuarea celor 126 de familii va continua zilele urmatoare, iar cladirea va fi sigilata pana la sfarsitul acestei saptamani. “Astazi am reusit sa mutam 36 de familii in modulele amplasate pe strada Nicolae Teclu, iar maine vom mai duce acolo inca 18 familii.

Restul locatarilor au fost actionati in instanta pentru recuperarea restantelor si vor fi nevoite sa isi caute o locuinta”, a declarat Nicolae Suciu, seful Serviciului de Administrare a Patrimoniului Imobiliar. In Blocul H de pe strada Rapsodiei locuiesc 126 de familii, dintre care jumatate, 62 de familii, au acumulat datorii de 200.000 de lei.

“Am dus munca de lamurire cu toti locatarii, iar cei care n-au reusit sa isi achite datoriile au inteles ca trebuie sa se mute in alta parte.

Le-am explicat situatia imobilului si necesitatea evacuarii lui, inclusiv liderilor comunitatii de romi din localitate”, a explicat Nicolae Suciu. Evacuarile restantierilor din blocurile sociale realizate in primavara acestui an sunt primele in care administratia locala nu se loveste de impotrivirea vehementa a familiilor scoase in strada.

La sfarsitul acestei saptamani, blocul de pe strada Rapsodiei va fi sigilat si se va cauta o solutie pentru reabilitarea lui. Familiile care au fost repartizate in modulele de locuit tip container au semnat un contract pe termen limitat si pot fi evacuate in orice moment, in cazul in care nu isi achita consumul si chiria la zi sau deterioreaza locuintele.

Modulele de locuit au fost achizitionate de administratia locala la sfarsitul anului trecut de la societatea Blue Container din Bucuresti, iar plata acestora se va face cu ajutorul celor 100.000 de lei alocati de Guvern din Fondul de rezerva.