Disputele dintre actualul director al Spitalului Municipal Tarnaveni (judetul Mures), Ovidiu Butuc, si lidera de sindicat, Georgeta Toma, a ajuns si pe masa ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, dar si pe cea a premierului sau chiar a presedintelui Romaniei.

Acestia au aflat despre faptul ca seful unitatii sanitare si liderul sindical sunt la cutite si ca angajatii reclama lipsa libertatii de miscare in cadrul institutiei, dar si ingerinte ale lui Butuc in activitatea sindicala.

Sesizarile trimise de Georgeta Toma la toate forurile mentionate s-au lasat cu un control de la Directia de Sanatate Publica (DSP) la spital. O comisie din cadrul DSP s-a deplasat, vineri, la Tarnaveni, unde a verificat aspectele la care face referire lidera de sindicat.

Ovidiu Butuc sustine, insa, ca lidera de sindicat este pornita impotriva lui din motive strict personale, lucru care poate fi sustinut si prin faptul ca structura condusa de ea si-a pierdut sustinerea in randul angajatilor, care au hotarat sa isi infiinteze o a doua grupa sindicala in spital.

Directorul a mai afirmat ca Georgeta Toma a fost angajata fara drept la o casa de planning familial de unde el a mutat-o la Sectia de Ginecologie.

Acesta a completat ca, in loc sa distribuie spre populatie anticonceptionale de care dispunea unitatea, in valoare de 27 de milioane de lei, Georgeta Toma le-ar fi distrus prin ardere.

In replica, Georgeta Toma a anuntat ca i-a trimis deja avocatului ei actiunea pe care o indreapta impotriva lui Ovidiu Butuc "pentru toate abuzurile sale". "Daca nici Justitia nu isi face treaba, singura solutie sunt forurile europene si CEDO", a adaugat Georgeta Toma.