In zona de carantina de pe Viilor s-a efectuat marti ce-a de-a patra dezinfectie. Primarul Dorin Danesan a declarat ieri intr-o conferinta de presa ca spera ca in urmatoarele zile sa se poata ridica restrictiile pentru toate autovehiculele care vor sa intre sau sa iasa din focar, dar ca masurile de asemenea natura trebuie dispuse de Comandamentul Judetean Antiepizootic.

Desi carantina umana din zona de focar de pe Viilor a fost ridicata, autoritatile mentin o serie de masuri impuse de autoritatile sanitar-veterinare, respectiv: controlul circulatiei persoanelor si decontaminarea obligatorie.

Pana la noi dispozitii, accesul mijloacelor de transport auto in zona de carantina este permis numai pentru situatii de urgenta. Toate masinile care intra si ies din focar sunt notificate intr-un registru special cu numar de inmatriculare, natura marfii transportate, data si ora.

Toate cele 12 societati comerciale din perimetrul carantinei si-au instalat la intrare si la iesire covoare dezinfectante peste care se face accesul auto. Conform dispozitiilor la nivel national privind fermele de pasari, in cursul zilei de luni au fost distruse peste 3.000 de oua si s-au sacrificat circa 4.000 de puisori de gaina de la o ferma din Venchi, un cartier marginas al Sighisoarei.