Lucrarile la depozitul ecologic din localitatea mureseana Ungheni sunt departe de a fi incheiate, desi administratia locala a prelungit termenul de finalizare a investitiei. Ultimul termen s-a scurs ieri, iar astazi se va face receptia lucrarilor care abia daca se ridica la 20 la suta din intregul proiect.

Dupa acest pas, singura cale de continuare a investitiei o reprezinta anularea contractului incheiat cu firma italiana "Waste Italia", iar autoritatile judetene sustin ca iau in calcul chiar si chemarea in judecata a reprezentantilor acestei societati. "Ultimul termen contractual pentru realizarea primei etape pentru obiectivul "Depozit ecologic pentru judetul Mures" este 30 mai.

In consecinta, noi pe 31 mai, impreuna cu reprezentantii autoritatilor publice locale implicate in acest proiect, ma refer la orasele si municipiile Reghin, Tarnaveni, Ludus, Iernut, Ungheni si comuna Sampaul, vom merge la depozitul ecologic si inclusiv la statiile de transfer pentru a inventaria stadiul lucrarilor", a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Alexandru Petru Fratean, potrivit caruia concluziile au fost deja trase.

"De departe acest termen nu este respectat, urmand ca dupa inventarierea respectiva sa procedam la pasii pe care contractul si legea romana ii prevede, in sensul de a notifica oficial a nu stiu cata oara partenerul in vederea gasirii unei solutii. Daca nu vom gasi o solutie amiabila, vom porni pe calea legala pe care si contractul, destul de subtire de altfel, o prevede", a spus Fratean.

El a adaugat ca proiectul este unul foarte bun si va fi realizat cu o alta firma, deoarece administratia judeteana nu mai este dispusa sa dea un nou termen firmei italiene.

Consilierul judetean PRM Constantin Amza Margarit a afirmat, la randul sau, ca posibilitatile CJ de a lua vreo masura impotriva constructorului sunt limitate chiar prin documentul incheiat intre "Waste Italia" si institutie, drept pentru care membrii partidului vor face cercetari pentru a afla cine se face vinovat de incheierea unui asemenea contract.

Depozitul ecologic de la Ungheni se intinde pe 18 hectare si ar urma sa preia gunoiul menajer produs in judet, valoarea investitiei fiind de 30 de milioane de euro. Administratia judeteana a amenintat inca din 10 ianuarie ca se va ajunge in instanta in legatura cu realizarea investitiei pentru rezilierea contractului cu firma straina, care nu a respectat termenele de executie.

Cu toate acestea, reprezentantii CJ au recunoscut ca in contractul cu "Waste Italia" nu sunt prevazute nici un fel de sanctiuni sau penalitati in cazul in care lucrarile nu vor fi realizate la termen.