Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, s-a razgandit in privinta iminentei demisii, pe care a avut-o in vedere in urma cu cateva zile. La baza acestei noi actiuni a ministrului sta atat finantarea pe care a primit-o de la Guvern, cat si sprijinul pe care l-a avut, in tot acest timp, de la colegii de partid.

Daniel Buda, liderul PD Cluj, declara ca il va sustine pe Hardau atat timp cat acesta isi va face bine treaba. Fostul ministru al Invatamantului, clujeanul Mircea Miclea, s-a tinut departe de comentarii.

In urma ultimelor discutii dintre premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Educatiei, Mihail Hardau, acesta din urma, conform propriilor declaratii, a anuntat, in urma cu cateva zile, ca si-a scris demisia.

Aceasta actiune a ministrului a avut la baza atat declaratiile facute de premier in ultimul timp, cu privire la lipsa de profesionalism cu care este condus ministerul, cat si slaba finantare de care dispun proiectele initiate de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Ca urmare, Hardau a declarat in numeroase randuri ca si-a scris demisia de mai bine de o luna de zile, dar ca singurul impediment in ceea ce priveste depunerea acesteia a fost sustinerea de care s-a bucurat din partea colegilor de partid.

Ministrul Educatiei a sustinut ca atat liderul PD Cluj, deputatul Daniel Buda, cat si Emil Boc, presedintele PD, nu l-au lasat sa-si depuna demisia si sa paraseasca ministerul.

Mai nou, insa Hardau s-a razgandit in privinta iminentei sale demisii si a hotarat sa ramana la carma ministerului, principalul motiv fiind, conform declaratiilor sale, finantarea primita de la Guvern, care ii va da posibilitatea sa-si puna in aplicare proiectele. “Eu mi-am scris demisia, dar nu am semnat-o.

Ce, nu ati fost niciodata indragostita, nu ati scris niciodata o scrisoare si apoi v-ati razgandit? Din moment ce nu am demisionat, inseamna ca m-am razgandit. Am avut tot timpul sprijinul colegilor de partid, iar ei au fost fermi atunci cand a fost vorba de eventuala mea demisie. In urma discutiilor pe care le-am avut cu premierul Tariceanu acesta ne-a alocat 100 de milioane de euro.

Asta inseamna cam 9 la suta din cat a promis Guvernul si cam de sapte ori mai mult decat am primit, pana acum, pe anul 2006. Patru luni am vorbit doar, acum am pus in aplicare proiectele ministerului. Banii au fost deja investiti si sper ca acum imi voi putea indeplini mandatul, asa cum se cuvine.

Nu se simte din vocea mea ca deja ma simt mai bine?”, a incheiat retoric Mihail Hardau, ministrul Educatiei.

Asa cum a afirmat si Hardau, blocul PD de la Cluj ii sustine actiunile mai mult decat oricand, recunoscand ca singura problema pe care a avut-o ministrul a fost aceea a slabei finantari. “Eu m-am opus demisiei ministrului Educatiei, pentru ca stiu ca este o persoana competenta. A fost mai demult un schimb de replici destul de dur intre premierul Tariceanu si Hardau.

In urma acestor discutii, Hardau a spus ca nu vrea sa mai faca parte dintr-un guvern unde orgoliile sunt mai mari decat nevoile si a spus ca demisioneaza. M-am opus, deoarece, ca si Emil Boc, am simtit ca am o responsabilitate fata de educatie. Tot asa am considerat ca nu trebuie sa renunte atat de usor la lupta, pentru ca se stie ca nu conteaza ce minister conduci, daca nu ai bani.

Cu toate acestea, s-au intamplat si lucruri bune& ministerul a primit bani de la Guvern si poate sa-si puna in aplicare proiectele. Eu o sa-l sustin pe Hardau atat timp cat isi va face bine treaba”, a declarat Daniel Buda, presedintele PD Cluj.

Acesta a negat declaratiile din presa ale lui Hardau, conform carora numirea lui la sefia ministerului a fost o solutie de compromis pentru partidul de la guvernare. “Numirea lui n-a fost un compromis. Ii cunoastem capacitatile manageriale si cele in domeniul educatiei, din aceste motive a fost numit la carma ministerului.

De altfel, oricine se simte “ca intr-o camasa de forta” cand este la inceput, intr-o functie noua. Tot ceea ce s-a intamplat a fost o problema de comunicare si nimic mai mult”, a adaugat Buda.

In aceeasi ordine de idei, Nicoleta Postolache, consilier local PD, il sustine pe Hardau, pe care il considera un personaj competent. “Eu il sustin total pe ministrul educatiei. E un om extraordinar si cred ca va reusi sa duca la indeplinire mandatul.

Cu toate acestea se stie ca este destul de greu ca un personaj din Ardeal sa faca ceva in Bucuresti, fara sa fie criticat”, a apreciat consilierul.

Doar Mircea Miclea, membru PD si fost ministru al Invatamantului, a preferat sa se tina departe de orice fel de comentarii. “Aceasta nu e problema mea, prin urmare nu ma intrebati aceste lucruri”, a incheiat Miclea.