Deputatul liberal Crin Antonescu nu a primit nicio sanctiune, chiar daca anumiti colegi, cum ar fi deputatul PNL Cluj, Horia Uioreanu, l-au criticat aspru pentru declaratiile impotriva premierului Tariceanu. Mai mult, Uioreanu a cerut ca Antonescu sa fie schimbat din fruntea grupului liberal din Camera Deputatilor.

Uioreanu sustine ca "Antonescu se astepta sa fie sanctionat si astfel sa devina martir”. Cu toate acestea, se pare ca liberalii au decis sa nu ia masuri impotriva liderului de grup din Camera Deputatilor. "Dupa discutii, Crin Antonescu a recunoscut ca a gresit si s-a stabilit ca pe viitor orice declaratii politice sa se faca in interiorul partidului.

As putea spune ca Antonescu a primit un cartonas mai mult portocaliu decat galben”, ne-a declarat Uioreanu.

Deputatul sustine ca s-a incercat transmiterea unui mesaj atat liderului de grup, “cat si celorlalte vedete”, si anume faptul ca trebuie sa se renunte la declaratiile individuale. Crin Antonescu a fost iertat de catre colegii de partid si a recunoscut ca a gresit prin faptul ca l-a atacat public pe Calin Popescu Tariceanu.

Cu toate acestea, Antonescu a precizat ca nu-si retrage declaratiile, chiar daca a admis ca acest gen de discutii trebuie sa se poarte doar in interiorul partidului. Liberalul a renuntat sa continue acuzatiile impotriva lui Tariceanu fara a fi presat din interior, conform declaratiilor lui Horia Uioreanu.

Acesta sustine ca Antonescu nu a avut vreo discutie in particular cu Tariceanu inainte de intrunirea liberalilor.

PNL a decis sa ia in discutie schimbarea din functie a lui Crin Antonescu dupa ce deputatul l-a acuzat pe presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, ca s-a inconjurat de apropiati politici in Executiv.