Consiliul judetean Alba a lansat cu prilejul Targului National de Turism de la Albac logo-ul pentru turism al judetului nostru. Necesitatea lansarii unui logo a venit firesc odata cu pasii tot mai concreti pe care CJ Alba ii face pentru promovarea turismului.

Era nevoie de o imagine care sa poata fi identificata rapid ca simbol al turismului pe meleagurile Albei si, mai important, ca simbol al seriozitatii si calitatii in domeniu. Era nevoie de o imagine grafica simpla dar sugestiva sub semnul careia sa se plaseze toate marile actiuni derulate de CJ Alba pentru promovarea turismului, dar care sa poata fi folosit si de operatorii din turism.

Pentru acestia din urma exista cateva conditii ce decurg in principal din calitatea serviciilor oferite, dar si din statutul de membru al Grupului pentru Dezvoltarea Turismului in Judetul Alba, organism care a fost si el lansat tot la Albac.

Revenind la logo sa spunem ca el este foarte simplu: litera A, exprimata coloristic prin Albastru, Verde si Galben, o combinatie care exprima atat bogatia si frumusetea peisajului, dar si serenitatea si linistea, relaxarea pe care o vacanta petrecuta in Alba o ofera.

Litera A a fost aleasa pentru ca este prima litera a numelui judetului nostru, pentru ca este litera ce exprima inceputul, dar si o categorie superioara de calitate. Logo-ul este completat de adresa portalului de turism al judetului Alba: www. turismalba.ro.

Acest portal se afla inca in constructie si este gandit astfel incat sa ofere turistilor din tara, dar si celor straini (va fi in mai multe limbi) toate informatiile de care au nevoie pentru planificarea unui concediu de la harti la adrese ale pensiunilor si hotelurilor, la obiectivele de vizitat, posibilitatile de agrement, traditii si informatii de gastronomie.

Portalul va fi lansat chiar astazi, dar fiind inca in constructie unele domenii nu pot fi deocamdata accesate. Prin intermediul acestui portal se doreste, in timp cat mai scurt, o interconectare a pensiunilor cu o baza de date permanent actualizata si crearea posibilitatii de rezervare on-line.