Pana la urma s-a confirmat. Pasarile de la ferma Flavoia au murit din cauza pseudopestei aviare. Directorul executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Salaj, dr.

Mircea Martin, a declarat ca a primit marti dupa amiaza prin fax rezultatele analizelor de la Laboratorul National de Referinta al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, din care a reiesit ca moartea pasarilor de la ferma salajeana a survenit din cauza pseudopestei aviare.

Mircea Martin a explicat ca in cadrul fermei au avut loc trei campanii de vaccinare impotriva pseudopestei aviare, dar pasarile au contactat boala din cauza imunitatii scazute provocate de cocidioza care este o boala parazitara.

Au fost luate masuri de supraveghere a sanatatii animalelor pe o raza de 10 kilometri in jurul fermei, urmand ca orice caz de mortalitate sa fie analizat pentru evitarea aparitiei de noi cazuri de imbolnavire. Conform specialistilor, pseudopesta aviara este o boala mortala pentru pasari, dar nu afecteaza sanatatea oamenilor.