Terapia SA ne-a dovedit inca o data ca petrecerile secrete, asortate cu bucate alese, stropite din belsug cu vinuri vechi, sunt o traditie pastrata cu sfintenie. Acum doua zile, conducerea societatii a organizat un "team-building” tocmai la restaurantul Aroma din livada Palacsay, un loc ferit de ochii lumii si mai ales ai presei clujene. Cu toate acestea, BZA a fost cu ochii pe ei.

Cheful, care a tinut pana dupa miezul noptii, are legatura cu anuntul facut de directorul general, Stephen Stead, privitor la parasirea functiei la mijlocul lunii iunie in urma deciziei noului actionar majoritar, Ranbaxy India. Mai exact, Stead a dat un chef de adio pentru subalternii sai loiali.

Ca de obicei, petrecaretii au oprit accesul publicului la etajul restaurantului Aroma, unde au dansat si s-au delectat cu rafinamente culinare. Cireasa de pe tort fost cantecele "picante” care au urmat, dupa ce petrecaretii Terapia s-au destins cu licorile lui Bachus.

“Te-am luat de la ma-ta de-acasa” este unul din versurile cantate de angajatele Terapiei in miez de noapte si care a avut mare trecere la sefi.

Restaurantul Aroma din livada Palacsay a fost locatia discreta aleasa de organizatorii petrecerii. Incepand cu ora 19, acum doua zile, s-au adunat, rand pe rand, invitatii la cheful de adio al directorului Stead. Au fost vazute atat masinile societatii, precum si taxiuri in parcarea restaurantului.

Desi barul de la parter a ramas deschis publicului, etajul a fost folosit strict de angajatii Terapia, iar accesul intrusilor a fost interzis.

Angajatii restaurantului Aroma au primit dispozitii clare de la clientii Terapia, care organizeaza astfel de petreceri de doua ori pe an in locatia amintita, sa nu divulge nici un detaliu privind cheful de acum doua zile. "A fost foarte bine, clientii au fost multumiti. Asta e tot ce pot sa va spun”, a declarat o angajata a restaurantului. Cu toate acestea, BZA a aflat meniul si programul secretosilor petrecareti.

Stephen Stead, directorul general al Terapia SA va parasi functia la mijlocul lunii iunie, desi la scurt timp dupa preluarea actiunilor societatii de catre indienii de la Ranbaxy se anunta ca nu vor fi modificari la nivelul executivului companiei.

Stephen Stead sustine in declaratii de presa ca decizia de a parasi functia de director general al Terapia SA a fost luata in urma unui acord mutual cu noii patroni.

Dincolo de motivele plecarii lui Stead (omul de incredere al Advent International- fost actionar majoritar), 40 de angajati ai societatii, din randurile executivului si a departamentului de comunicare, au avut inca o data prilejul de a petrece cu dans, mancare si bautura.

Dupa o serie de aperitive, s-au servit curcani si pesti intregi, frigarui, diverse garnituri si vinuri selecte din belsug spre delectarea participantilor. Dupa ce s-au incins spiritele, vinul marca Beciul Domnesc a fost dus la etaj cu baxurile. In plus, au mai fost servite doua sticle de vin de productie straina, licoare scumpa pe gustul directorilor.

S-a organizat si un concurs de dans, pe modelul deja celebrei emisiuni "Dansez pentru tine” si s-au decernat premiile unul, doi si trei. A urmat dansul in grup, care pe masura ce au trecut orele s-a transformat din clasicul cerc antrenant intr-unul romantic cu luminile reduse la puterea unui opait.

Insa, cireasa de pe tort au fost cantecele fredonate de petrecareti la "spartul chefului”. Deocheate, probabil ca in vremea studentiei. Cel mai gustat hit al serii a fost "Te-am luat de la ma-ta de-acasa/ "i-am luat jupon!”, cantat in cor de doua-trei angajate ale Terapia SA.

Angajatii restaurantului Aroma au primit dispozitii clare de la clientii Terapia, care organizeaza astfel de petreceri de doua ori pe an in locatia amintita, sa nu divulge nici un detaliu privind cheful de acum doua zile. “A fost foarte bine, clientii au fost multumiti. Asta e tot ce pot sa va spun”, a declarat o angajata a restaurantului.

In mod contrar celor trambitate in presa de catre Stephen Stead imediat dupa ce achizitionarea Terapiei de catre Ranbaxy a fost facuta publica, noii actionari nu pastreaza vechea conducere a societatii.

Lucrurile s-au precipitat intr-o cu totul alta directie si managerul englez a fost recent debarcat de catre Ranbaxy din dubla sa functie de administrator si director general al Terapia, fara sa se mai astepte decizia Consiliului Concurentei privitor la tranzactia incheiata in 29 martie 2006. Cu cateva zile in urma, isi anuntase plecarea si celalalt director englez, Eric Haworth.

Ieri, 31.06.2006, a avut loc Adunarea Generala a Actionarilor de la Terapia si a fost comunicata componenta noului Consiliu de Administratie si a presedintelui acestuia, care cel mai probabil va fi si noul director general al Terapia. Vom reveni.

Echipa de conducere a societatii clujene Terapia SA a sarbatorit in mare secret si vanzarea pachetului majoritar de actiuni catre indienii de la Ranbaxy Laboratories. Intr-adevar, actionarii de la Advent International au avut motive de bucurie, pentru ca afacerea incheiata recent le-a adus nu mai putin de 200 de milioane USD - castig curat.

Echipa Terapia a fost vazuta la restaurantul Sinaia din cartierul clujean Grigorescu, in data de 4 aprilie, marti seara, la cateva zile dupa ce Advent International anunta vanzarea pachetului majoritar de actiuni catre Ranbaxy Laboratories India.