Prima cladire “inteligenta”, complex de birouri de clasa A, din afara Bucurestiului, Maestro Business Center, a fost inaugurata marti seara la Cluj.

Cu acelasi prilej, a fost marcata deschiderea oficiala a ansamblului rezidential construit sub acelasi brand, “Maestro”, in cadrul unei ceremonii ce i-a avut ca invitati pe cei mai importanti oameni de afaceri clujeni, oficialitati si personalitati ale vietii publice clujene.

Ambele proiecte sunt investitii ale companiei Omniconstruct, valoarea lor ridicandu-se la aproximativ zece milioane de euro.

Maestro Business Center totalizeaza peste 10.000 de metri patrati destinati spatiilor de birouri. Fiind construit ca o cladire “inteligenta”, centrul asigura maximul de facilitati pentru oricare dintre firmele ce decid sa-si desfasoare activitatea in cadrul acestuia.

Fiind o cladire de clasa A, chiriasii beneficiaza de un spatiu minim de 500 de metri patrati, o parcare subterana de 3.000 de metri patrati - cea mai mare parcare subterana din afara Bucurestiului si a treia ca marime la nivel national. Orice incapere din cladire asigura acces internet/cablu/telefon /tv din orice punct al ei, iluminare si reglarea temperaturii in mod automatizat.

Maestro Business Center mai ofera si doua sali de conferinte cu capacitate de peste 100 de locuri, un restaurant al carui renume este deja cunoscut pe piata clujeana, Restaurantul Maestro, si un bar a carui eleganta si specific depaseste orice oferta similara de pe piata - English Bar.

Printre companiile care au ales deja sa devina parte din Maestro Business Center, ocupat, in prezent, in proportie de 70%, se numara Vodafone, Raiffeisen Banca Pentru Locuinte, BT Asigurari, BT Leasing. La parterul cladirii se afla si una dintre cele mai noi agentii clujene ale Bancii Transilvania. Costurile de constructie ale cladirii se ridica la 7 milioane de euro.

Ansamblul rezidential inaugurat oficial tot marti seara totalizeaza un spatiu construit destinat locuintelor de peste 6.000 de metri patrati.

Este singurul ansamblu de acest gen situat in zona centrala a Clujului, avand acces din doua dintre cele mai importante bulevarde (Calea Dorobantilor si Bulevardul 21 1989).

Cu toate acestea, locatarii beneficiaza de un loc protejat de zgomot, cu un spatiu verde propriu pentru relaxare.

La inaugurare au participat, din partea oficialitatilor, primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, prefectul judetului Cluj, Alin Tise, si presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara.