Un consilier local din Rosia Montana il acuza pe primarul suspendat Virgil Narita (PSD) ca a plecat acasa cu banii pentru abonamentele copiilor din comuna care fac naveta cu autobuzul primariei la Abrud si Campeni.

"Dupa ce a fost demis de prefect pentru incompatibilitate ex-primarul Narita a plecat acasa luand cu el si banii pentru abonamentele copiilor din Rosia Montana care au fost dati de parintii acestora, lasandu-l pe viceprimarul care ii tine locul sa se descurce cum vrea si cum poate, spunandu-i 'acum esti primar'", sustine consilierul local Constantin David (PC) intr-un comunicat de presa.

El precizeaza ca este vorba de circa 20 milioane lei vechi, "bani dati de parintii copiilor pentru transportul acestora la scoala, nu pentru intregirea bugetului personal al domniei sale" (n.r. Virgil Narita).

Contactat telefonic viceprimarul comunei Rosia Montana, Cristinel Boncutiu (PD), a recunoscut ca ii lipsesc cei aproape 20 milioane lei vechi, bani aferenti abonamentelor pe luna mai pe care primaria i-a strans de la parinti si pe care trebuie sa-i achite luni, 5 iunie.

Insa, potrivit lui Boncutiu, situatia este un pic mai incurcata intrucat el personal i-a dat, din casierie, banii lui Narita care, asa cum sustine viceprimarul, a platit din buzunarul propriu aproximativ 20 de milioane de lei abonamentele pe aprilie.

Practic primarul demis al comunei Rosia Montana a solicitat viceprimarului sa-i plateasca datoria, insa Boncutiu nu are la mana nici un act doveditor cu care sa probeze cele afirmate in fata parintilor ci doar o eventuala declaratie a casieritei.

"Cred ca viceprimarul a declarat acestea pentru ca ii este frica de fostul primar. Nu-l vad pe Narita dand bani din propriul buzunar mai ales ca nici nu era nevoie avand in vedere ca Rosia Montana are un buget mai mare chiar decat Abrudul iar motorina pentru autobuz este asigurata de S.C. Rosia Montana Gold Corporation S.A. (RMGC)", a mai precizat consilierul local Constantin David.

Cel care a denuntat situatia de la Rosia Montana a mai adus si alte acuze extrem de grave la adresa lui Virgil Narita, cum ar fi cea ca "nu a miscat un pai fara sa profite financiar ori de la RMGC, ori de la bugetul local prin diverse forme mai putin ortodoxe".

Aceste declaratii ale lui Constantin David pot fi puse insa pe seama unei rafuieli personale pe care consilierul local o are de cativa ani cu primarul Virgil Narita, acesta din urma actionandu-l in judecata pe David si cerandu-i jumatate de miliard de lei vechi pentru calomnie.

Virgil Narita nu a raspuns ieri la telefon astfel ca nu am putut obtine si opinia sa fata de acuzatiile care ii sunt aduse.

Reamintim faptul ca Virgil Narita a fost suspendat din functia de primar prin ordin al prefectului Cosmin Covaciu la inceputul lunii aprilie a.c., fiind invocate motive de incompatibilitate.

Primarul suspendat a actionat in instanta de contencios-administrativ ordinul prefectului, solicitand suspendarea hotararii. Procesul va avea un nou termen luni, 5 iunie, la Curtea de Apel Alba Iulia dupa ce pe 20 aprilie Tribunalul a respins, la primul termen de judecata, cererea de suspendare a executarii ordinului prefectului Cosmin Covaciu.