PSD Alba a anuntat printr-un comunicat de presa ca in perioada 3-5 iunie organizeaza o campanie de strangere de semnaturi pentru demiterea ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu pe care-l considera "groparul sanatatii".

"Mult trambitata reforma provocata in sanatate sub «responsabila» guvernare a ministrului Nicolaescu a adus sistemul sanitar intr-un colaps fara precedent (...) Din 29 mai 2006 Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu mai este abilitata sa continue derularea programelor si subprogramelor de sanatate.

Incepand cu aceeasi data nu mai exista temei legal pentru derularea contractelor incheiate intre casele de asigurari de sanatate si furnizorii de servicii, respectiv eliberarea medicamentelor", se arata in comunicatul PSD semnat de purtatorul de cuvant Doina Harda.

Campania de strangere de semnaturi se va desfasura de azi pana luni in intreg judetul, aceasta actiune fiind responsabilitatea presedintilor organizatiilor municipale, orasenesti si comunale ale PSD Alba.

Nicolaescu este al doilea ministru liberal din Guvernul Tariceanu pentru demiterea caruia PSD Alba strange semnaturi dupa ce in urma cu aproximativ doua saptamani social-democratii din judet pornisera o campanie similara impotriva ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur.