Considerat drept cel mai mare eveniment monden local al ultimilor ani, “Premiile Muzicale Romanesti MTV 2006” se va desfasura, in aceasta seara, la Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca.

“Vrem sa transformam spectacolul intr-un adevarat eveniment monden: peste trei sute de vedete internationale si autohtone vor defila pe covorul rosu din fata Salii Sporturilor”, a declarat directorul postului de televiziune MTV Romania, Adrian Anghel.

La manifestare vor participa cei mai cunoscuti artisti romani, staruri internationale, personalitati din diverse domenii si vedete ale lumii mondene. Spectacolul, transmis in direct la MTV Romania, va incepe la 19.30, cu sosirea vedetelor pe covorul rosu, urmand ca, de la 20.30, sa fie transmis spectacolul propriu-zis.

Inainte si dupa recitaluri, vedetele vor sta in salonul VIP-urilor, situat intr-un cort mobil, in fata Salii Sporturilor. “Spectacolul va dura patru ore si va fi divizat in jumatati de ora, cu pauze de 5 minute intre ele. Spectatorii care parasesc sala in acest rastimp nu vor mai putea intra inapoi la spectacol, chiar daca au platit bilet”, a precizat Anghel.

Evenimentul se va incheia dupa miezul noptii, petrecerea mutandu-se in incinta clubului “Obsession”, unde va continua cu un concert Morandi.

Desfasurare de forte deosebita

Pentru spectacolul de premiere de la Sala Sporturilor au fost puse la bataie 10 camioane de echipamente, trei macarale, o suta de metri patrati de lemn, 20 de camere video si 170 de lumini. Pe fatada hotelului “Napoca” este amplasat cel mai mare banner afisat vreodata in Romania, de 1300 de metri patrati, alte doua, mai mici, fiind dispuse pe cladirea Salii Sporturilor.

In aceasta dimineata, circulatia va fi deviata in jurul salii, numai 120 de masini, cu autorizatie speciala, avand acces in zona. Un efectiv de 400 de agenti de paza va asigura ordinea. Numerosi reprezentanti ai presei nationale si internationale au solicitat peste o suta de acreditari, la fata locului fiind reporteri inclusiv de la BBC, Deutsche Welle si France Press.

Votul va fi declarat inchis inaintea inceperii spectacolului, cu exceptia categoriei “Cel mai bun videoclip”, pentru care se va putea vota, prin mesaje de pe telefonul mobil, pe toata durata spectacolului.

Nominalizatii pentru fiecare categorie premiata in cadrul “Premiilor Muzicale Romanesti” au fost alesi in urma voturilor exprimate de catre reprezentanti ai caselor de discuri romanesti, de toate radiourile si de telespectatori fideli ai MTV Romania.

Conform normelor aplicate in intreaga retea MTV, la categoriile “Lifetime Award” si “Free Your Mind Award”, castigatorii vor fi alesi de catre reprezentantii MTV.

Sugababes vor canta 40 de minute

In cadrul spectacolului, vedetele locale vor face duete speciale, Viorica si Ionita din comuna Clejani vor canta cu Blondy, Keo alaturi de Puya, Loredana cu Stefan Banica Jr. si Trident alaturi de travestitii Las Troyas.

Cea mai asteptata sectiune a “Premiilor MTV” o reprezinta concertul trupei britanice Sugababes, care va dura 40 de minute, si recitalurile formatiilor Pachanga si Uniting Nations.

Sugababes este considerata cea mai de succes formatie de fete a momentului, datorita celor trei “Discuri de platina” castigate si a celor peste 1,5 milioane de single-uri vandute in Marea Britanie, incluzand patru piese de top: “Freak Like Me”, “Round Round”, “Hole in the Head”, “Push the Button”, premiile “BRIT”, “Q

Award”, “Smash Hits Award”, precum si doua premii “Elle Style”. Grupul de trei fete a supravietuit de doua ori plecarii unor soliste in cei sapte ani de la infiintare, ultima schimbare in trupa avand loc chiar la sfarsitul anului 2005, in decembrie, cand Amelle Berrabah s-a alaturat echipei dupa plecarea fondatoarei Mutya Buena. Cele trei fete ce formeaza acum Sugababes sunt Keisha, Amelle si Heidi.

Sanse ca festivalul sa ramana Clujului

Vedetele vor fi cazate, dupa preferinte, la hotelurile “Opera Plaza”, “City Plaza” si “Napoca”. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Cluj-Napoca si a Consiliului Judetean. Pretul biletelor variaza intre 80 si 220 de lei, in functie de zona aleasa.

MTV Romania urmeaza traditia occidentala si intentioneaza sa organizeze “Premiile Muzicale Romanesti” in alt oras decat Capitala, in incercarea de a atrage publicul din intreaga tara si a-l implica in proiectele sale. Organizatorii au declarat ca spera sa convinga echipa MTV sa mentina acest eveniment la Cluj.

Programul spectacolului

18.00-19.30: Concerte pe platoul din fata Salii Sporturilor

18.30: Lansarea albumului formatiei Trident

19.30-20.30: Sosirea vedetelor pe covorul rosu

20.30-0.30: Spectacolul de premiere si concertele trupelor Sugababes, Pachanga si Uniting Nations

0.30-04.00: After-party in clubul “Obsession” si concert Morandi

Nominalizari si coduri de votare la Premiile MTV 2006:

Cel mai bun grup

1a 3 Sud Est - Cu capu’n nori

1b Akcent - Dragoste de inchiriat

1c Iris - Maxima

1d Parazitii - Violent

1e Voltaj - Mi s-a pus pata pe tine

Cea mai buna piesa

2a Akcent - JoKero

2b Anna Lesko - Anycka Maya

2c DJ Project - Privirea Ta

2d Fly Project - Raisa

2e Morandi - Beijo (Uh la la)

Cea mai buna interpreta solo

3a Andra - Baietii si fetele stiu ce vor

3b Blondy - Dansez

3c Delia - Ziua ta

3d Loredana - Le Le

3e Nicola - Honey

Cel mai bun interpret solo

4a Emanuel - Ye Ye Ye

4b Keo - Azi vii, maine pleci

4c Pavel Stratan - M-am nascut de ziua mea

4d Pepe - 9 vieti

4e Stefan Banica Jr. - Numele tau

Cel mai bun hip-hop

5a CHELOO - Operatiunea c*r pansat/Fabricant de gunoi

5b K-Gula feat. DJ Undoo - Multe de recuperat

5c Parazitii - Violent

5d Sisu si Puya - Adevarul gol-golut

5e Zale - Depinde de noi

Cel mai bun artist debutant

6a Fly Project - Raisa

6b Heaven - Pentru totdeauna

6c Keo - Azi vii, maine pleci

6d Lavinia - As zbura

6e Studio One - Cheama-ma, atinge-ma

Cel mai bun dance

7a Akcent - JoKero

7b Anda Adam - Ce ti-as face

7c DJ Project - Soapte

7d Mandinga - Soarele meu

7e Morandi - Beijo (Uh La La)

Cel mai bun album

8a DJ Project - Soapte

8b Morandi - Reverse

8c Pavel Stratan - Amintiri din copilarie 3

8d Proconsul - Balade. Pentru tine

8e Stefan Banica Jr. - Duete

Cel mai bun rock

9a Altar - Nascut invingator

9b Iris - Maxima

9c Luna Amara feat. Ombladon - Loc lipsa

9d Omul cu Sobolani - Cine e de vina

9e Zob - Oficial exist

Cea mai buna prestatie live

10a Directia 5 (Bucuresti 05 MTV/Romtelecom Tour)

10b Iris (Costinesti 05 MTV Live)

10c Nicola (Suceava 05 MTV Live)

10d Proconsul (Iasi 05 MTV Live)

10e Vita de Vie (Iasi 05 MTV Live)

Cel mai bun pop

11a Class - Na na na

11b Directia 5 - Si ce daca

11c Nicola - Honey

11d Proconsul - Tu ma poti schimba

11e Voltaj - Povestea oricui

Cel mai bun videoclip

12a Animal X - Baieti derbedei

12b Corina feat. Don Baxter & Smiley - Imi place la tine tot

12c Directia 5 - Cu nimeni nu te-as inlocui

12d Morandi - Fallin’ Asleep

12e Voltaj - Acolo

Free Your Mind

MTV - TBA

Premiul pentru intreaga cariera

MTV - TBA