In cadrul unei recente conferinte de presa, Ioan Ambrus, presedintele PNL Lugoj, a anuntat ca, in Biroul Permanent local al partidului, a fost hotarata „ruperea Aliantei cu PD”. Liderul liberal a continuat:

“Dupa o analiza a doi ani de cand l-am sustinut pe dl. primar in a doua runda de alegeri si l-am facut sa ajunga primar, dupa doua saptamani, am tras concluzia ca, pana in ziua de azi, colaborarea dintre cele doua partide este mai mult decat greoaie. Probabil ca diferenta dintre cele doua doctrine este prea mare.

Crezul nostru este ca, in primul rand, sa se faca ceva in Lugoj. In al doilea rand, cetatenii orasului ar trebui sa vada imbunatatiri in decursul celor patru ani, in care am fost si inca mai suntem alesii lor.

Consecinta la toate acestea este ca intrerupem momentan orice discutie cu dansii si vom incerca, in limita celor patru consilieri, sa promovam proiecte si tot ce se intampla in consiliu sa fie transparent si sa fie acceptata orice investitie care sa imbunatateasca putin arhitectura si modul de gospodarire a orasului”.

Presedintele PD a aflat de la ziaristi despre ruperea Aliantei

Primarul Marius Martinescu, presedintele PD Lugoj, intrebat despre ruperea aliantei cu PNL, a declarat:

„Eu cred ca Alianta poate functiona la Lugoj. Exista o pripeala in declaratiile organizatiei PNL Lugoj si o graba in a aprecia functionarea Aliantei.

Nu cred ca decizia de a rupe Alianta este una inteleapta. Impreuna am depus un juramant care facea referire la un program de masuri asumate in campania electorala.

Eu cred ca aici ar trebui sa se concentreze si colegii din PNL, pentru ca aici ar trebui pus umarul incat proiectele pe care le dorim pentru Lugoj sa poata fi realizate prin efort comun”.

Referitor la acuzele privind colaborarea cu PSD, in Consiliul Local, Martinescu a spus:

„ Nu vad nici un motiv de iritare atunci cand in Consiliu proiectele obtin acele voturi care sunt necesare spre a fi promovate.

Cred ca si colegii din PNL sunt constienti ca e necesara o colaborare mai larga, mai deschisa, pentru a obtine numarul de voturi necesar.

Probabil ca de aici provine iritarea lor, dar eu cred ca oricand putem discuta punctele noastre de vedere, chiar daca acestea, uneori, nu coincid in totalitate”.