Social-democratii din judetul Mures sunt hotarati sa puna capat migratiei politice. Astfel, ieri, Biroul permanent judetean al PSD Mures a hotarat sa excluda din partid circa 20 de consilieri locali care au ajuns in aceste foruri dupa ce in vara anului 2004 au candidat pe listele PSD.

In acelasi timp, conducerea PSD Mures a hotarat sa ii inlocuiasca pe cei exclusi in consiliile locale cu urmatorii candidati de pe liste. "Ei sunt alesi pe niste liste si sunt altii in asteptare. Sunt alesi pe o lista si inseamna vot politic.

Vom vedea ce fac consiliile locale, dar suntem hotarati sa facem tot ce legea ne permite", a declarat liderul PSD Mures, Ovidiu Natea, potrivit caruia in legatura cu aceasta decizie au fost instiintate atat persoanele in cauza cat si consiliile locale din care respectivii provin.

Presedintele PSD Mures spune ca alesii locali exclusi din partid, dincolo de faptul ca pactizasera deja cu puterea fara a-si da insa demisia din PSD, au dat dovada de lipsa de implicare administrativa si comportament inadecvat statutului si principiilor social-democrate, aceste fapte prejudiciind grav imaginea organizatiei judetene a PSD Mures care a girat pentru ei la data alegerilor locale.

Precizam ca social-democratii snactionati prin excludere de BPJ al PSD Mures ocupa fotolii de consilieri locali la Tarnaveni, Iernut, Sarmasu, Band, Beica de Jos, Danes, Gurghiu, Raciu, Solovastru si Vanatori. PSD Mures a obtinut, in urma alegerilor din vara anului 2004, 301 fotolii de consilieri locali la nivelul judetului Mures, intre timp numarul acestora scazand la 280.