Filiala Timis a Partidului Democrat demonstreaza inca o data ca a pus ochii pe oamenii Opozitiei. Ultimele achizitii, intrate prin operatiunea "Porti Deschise" in PD sunt vicepresedintele PSD Timisoara, Sorin Munteanu, fost director adjunct al Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis, si trezorierul aceleasi organizatii, Cornel Jurca.

Mandru nevoie mare ca a luat "un om de valoare" si un prieten din tabara Opozitiei pentru a-l inscrie in PD, Dorel Borza, liderul PD Timis, spune ca in doua-trei saptamani vor urma si alte nume sonore. Campania de racolare a PD pare sa devina tot mai agresiva, din moment ce Borza anunta ca "nu exista localitate in Timis unde sa nu ne propunem sa castigam alegerile in 2008".

Borza a anuntat demult ca vrea sa atraga in partid personalitati, precum si pe membrii care au parasit corabia democrata pentru a urma vantul schimbarilor politice, iar acum isi aduc aminte de unde au plecat.

In cazul lui Munteanu, drumul pana la PD a fost destul de lung, motiv pentru care Sorin Grindeanu, vicepresedintele PSD Timis, l-a acuzat nu de traseism politic, ci de "vagabondaj politic". "Traseismul e cand treci prin trei partide. De la al treilea in sus e vagabondaj. Doctrina lui e clara: puterea, iar noi nu ne luptam sa tinem in partid acest gen de oameni", adauga Grindeanu.

Sorin Munteanu, care este de un an de zile director general al Societatii Comerciale de Tratament Balnear din Buzias, spune ca unul din motivele pentru care a parasit functia de la PSD Timisoara este existenta unor "lideri obraznici si aroganti".

Organizatia Timis a PD a obtinut la alegerile de acum doi ani 14 primari si un numar de 24 de viceprimari, printre care este si Borza. Un bilant din luna martie anunta ca PD are 21 de primari si 30 de viceprimari. De la ultimul scrutin, PD i-a castigat pe edilii din comunele Bara, Barna, Brestovat, Pischia, Tomesti, Topolovat si Tormac.