Dupa ce decizia de asociere a Consiliului judetean Hunedoara cu o firma din Luxemburg reprezentata de Sever Muresan, a starnit un imens scandal, iar singurii care au luat apararea contractului au fost sefii CJH, acum presedintele Consiliului, Mircea Ioan Molot, anunta ca va rezilia contractul cu societatea in cauza.

In fapt, SC "Asset Management System" SA Bucuresti - Groupe Fibelfin Luxemburg nu si-a respectat obligatiile contractuale privitoare la virarea in cont a sumei de 3% din valoarea totala a contractului, reprezentand garantia de buna intentie, desi i s-a prelungit termenul cu inca 6 luni. In contul special constituit a depus doar o scrisoare de garantie bancara, absolut inutila.

Asociere cu scandal

In data de 22 august 2005, Consiliul Judetean Hunedoara a incheiat un contract cu "Asset Management System SA Bucuresti" Ð Groupe Fibelfin Luxemburg, reprezentata de Sever Muresan, in vederea construirii Aeroportului Saulesti, pentru charter de mici dimensiuni si a amenajarii drumului cu rang de autostrada Sintuhalm - Hunedoara.

Asset Management a fost castigatoarea licitatiei organizata de CJH, la care s-au prezentat trei firme. Pentru reabilitarea DJ 687, pe portiunea mentionata, valoarea contractului este de 43.661.530,70 lei, din care 80%, adica 34.929.224,60 lei, reprezinta partea pe care trebuie sa o investeasca executantul, iar 20% reprezinta contributia CJ Hunedoara.

La incheierea contractului s-a stipulat clar ca, inainte de demararea lucrarilor, 3% din aceasta suma trebuie depusa intr-un cont in favoarea CJH, reprezentand garantia de buna intentie. Consiliul Judetean, impreuna cu Primariile Deva si Hunedoara vor achita cele 20 de procente care le revin la finalul lucrarilor, stabilite pentru 20 de luni.

Pentru Aeroportul Saulesti, valoarea investitiei este de 82.995.657 lei, iar conditiile sunt similare cu cele anterioare. In schimb, firma reprezentata de controversatul Sever Muresan a primit drept de exploatare pentru o perioada de 25 de ani, aspect stipulat in contractul semnat de cele doua parti.

La momentul semnarii contractului, dar si ulterior, o serie de lideri politici din judet au criticat conducerii CJ Hunedoara, atragand atentia asupra faptului ca institutia s-a asociat cu un personaj dat in urmarire prin Interpol pentru diverse fraude financiare. Reprezentantii Consiliului Judetean au ramas, insa, fermi pe pozitii, asocierea fiind prezentata in repetate randuri ca un mare succes.

CJ Hunedoara anunta intentia de reziliere a contractului

Dupa luni de zile de discutii in contradictoriu, Consiliul Judetean Hunedoara pare sa treaca in tabara oponentilor lui Sever Muresan si anunta intentia de reziliere a contractului cu "Asset Management System" - Groupe Fibelfin Luxemburg din cauza ca acestia nu si-au respectat obligatiile financiare.

Intr-o conferinta de presa desfasurata la Petrosani, deputatul PSD de Hunedoara, Cosmin Nicula, a anuntat ca zilele acestea contractul va fi reziliat si politicianul si-a exprimat chiar bucuria fata de acest gest "Acel contract se va rezilia zilele acestea, asa cum am sperat eu de la inceput si cum am solicitat imediat dupa aberatia pe care au facut-o.

Contractul se va rezilia din cauza ca acea firma capusa din Luxemburg nu a venit cu partea de garantie, iar zilele astea va expira si perioada prelungita prin addendum la contractul initial". de asemenea, presedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Molot, a recunoscut ca se are in intentie anularea intelegerii scrise cu reprezentantii SC Asset Management, din motive financiare.

"Vom rezilia contractul in care societatea nu depune cei 3% din valoare, reprezentand garantia de buna intentie. Ei au depus o scrisoare de garantie bancara, dar in contract scrie clar ca trebuie depusi bani cash, iar teremenul acordat expira in aceasta luna.

Si-au adus deja o statie de asfaltare, au anuntat ca vor sa inceapa lucrul, dar pana nu depun banii in cont nu pot incepe sa lucreze", a precizat Molot.