Liberalii si democratii de la Targu-Mures au reluat colaborarea in cadrul Aliantei "D.A". Presedintele PNL Targu-Mures, Victor Mora, a declarat ieri ca la nivelul municipiului Targu-Mures s-a reusit o dezghetare a relatiilor dintre cele doua partide, in cadrul unei prime runde de discutii care a avut loc in cursul acestei saptamani.

"Este vorba de un prim pas, o discutie in care am stabilit niste reguli si modalitatile de cooperare in cadrul Aliantei", a spus presedintele PNL Targu-Mures, potrivit caruia intalnirea este prima de acest gen dupa cele din timpul campaniei electorale din 2004, dar si dupa instalarea noii conduceri a PD atat la nivel municipal cat si judetean.

"Am convenit sa incercam sa temperam atmosfera si in ceea ce priveste relatiile si declaratiile la nivel judetean, pentru ca acolo este adevarata problema", a explicat Victor Mora, care a mai spus ca de acum inainte Alianta DA Targu-Mures se va reuni cel putin o data inaintea fiecarei sedinte a CL Targu-Mures pentru a stabili atitudinea consilierilor locali vizavi de proiectele dezbatute in forul legislativ municipal.

Liderul PNL Targu-Mures a recunoscut ca aceasta decizie a fost luata dupa ce reprezentantii PD Targu-Mures le-au imputat faptul ca liberalii nu sustin proiectele democratilor in sedintele Consiliului Local.

"Acest lucru a fost demonstrat chiar prin vot in cele mai multe cazuri, dar noi am spus ca nu putem fi de acord cu un proiect pe care nu il cunoastem", a mai adaugat Victor Mora, care spune ca liberalii au cerut la randul lor ca executivul Primariei Targu-Mures, condus de primarul Dorin Florea, care este si liderul PD Mures, sa ii consulte si pe ei atunci cand pregatesc anumite proiecte de hotarare in folosul cetatenilor.

Prima intalnire a liderilor PD si PNL de la nivelul municipiului Targu-Mures i-a pus fata in fata pe alesii liberalilor targumureseni, Victor Mora, Nicolae Havrilet, Constantin Florea, Emil Cioloboc si Marius Popa cu proaspetii lideri ai PD Targu-Mures, Doru Opriscan, Bogdan Buda, Mihai Porutiu, Gujan Herman si Sorin Lazar, cu exceptia lui Bogdan Buda, toti ceilalti fiind pana in campania electorala din 2004 membri reprezentativi ai PNL Mures.