Judecatorii Curtii de Apel Alba Iulia au respins, ieri, ca nefondat recursul formulat de Virgil Narita impotriva deciziei Tribunalului Alba de respingere a cererii de suspendare a executarii ordinului prefectului Cosmin Covaciu.

"Prin acest recurs reclamantul Virgil Narita a solicitat suspendarea executarii Ordinului nr.206/2006, emis la 31.03.2006 de catre prefectul judetului Alba, prin care se constata incetarea de drept a mandatului de primar al comunei Rosia Montana", se specifica in comunicatul Curtii de Apel Alba Iulia. Decizia luata ieri in acest caz este irevocabila.

Conform ordinului emis la sfarsitul lunii martie, Narita a fost suspendat din functie pe motiv de incompatibilitate, stare care decurge din ocuparea, in paralel, pe de o parte a functiei publice de primar iar pe de alta parte a celei de administrator la SC "Andy" SRL Rosia Montana.

Narita a negat acuzatiile, declarand ca nu mai indeplineste calitatea de administrator din anul 1999, deoarece a transferat-o sotiei sale.

Din mentiunile de la Registrul Comertului nu reiese insa si ca el ar fi renuntat in mod expres la propria calitate de administrator cu puteri depline, ci doar ca si sotia sa indeplineste functia de administrator in firma.

Virgil Narita (PSD) a incercat, la vremea respectiva, sa explice masura suspendarii sale din functia de primar prin faptul ca a refuzat sa se inscrie in PNL, la sugestia prefectului Cosmin Covaciu.

Cel mai probabil Virgil Narita va formula o noua actiune in instanta prin care va cere anularea ordinului emis de prefectul Cosmin Covaciu.