Un fost politist dezvaluie intr-o scrisoare adresata redactiei noastre ca afacerile ilegale ale turcului Fatih Keser au fost protejate de catre lideri ai Partidului Social-Democrat (PSD), de catre politisti, SRI, SIE, UM 0962 si magistrati. Conform sursei, principala activitate a afaceristului era comertul cu fier vechi si traficul ilegal de persoane.

Potrivit sursei, de la fiecare persoana care dorea sa ajunga in Occident turcul percepea taxe intre 3.000 si 5.000 de dolari. In aceasta afacere turcul ii cumparase pe sefii Politiei de Frontiera.

Sub aceasta umbrela protectoare, afaceristul turc a scos din tara, prin firma “Kelembec”, peste 38 de milioane de dolari. O mare parte din aceasta suma era constituita din returnarile ilegale de TVA si a ajuns si prin conturile unor lideri politici ai PSD, mai sustine in scrisoare ofiterul.

Bineinteles, protectia nu a ramas nerasplatita, Keser achitand comisioane grase cam cat poate incapea intr-o geanta tip diplomat. La un moment dat, chiar s-a declansat o ancheta impotriva turcului care, potrivit fostului politist, ar fi fost “aranjata” de procurorul de atunci, Victor Ponta.

Desi probele puteau determina arestarea afaceristului, actualul presedinte al tinerilor PSD-isti l-ar fi lasat liber.

“Cand Keser era cercetat penal, de dosarul acestuia s-a ocupat procurorul Victor Ponta, fost sef al Corpului de Control al Guvernului si al premierului Nastase, care, in loc sa-l aresteze pe Keser, a dispus cercetarea sa in libertate, dandu-i acestuia posibilitatea sa-si continue afacerile si apoi sa plece din tara”, arata fostul politist.

Astfel, Keser a continuat activitatea infractionala si a mentinut legaturile cu prietenii de la putere si din serviciile secrete pana s-a facut nevazut.

“(...) Bani ce intrau in buzunarul lui Keser, bineinteles, din acestia li se dadeau si celor implicati in acest trafic, adica, celor de la Politia de Frontiera, condusi de colonelul Cornea - actualmente la UM 0962 Constanta, colonelului mafiot Mitrus, tinut in functie de fostul sef al Politiei de Frontiera, chestorul Aurel Neagu, de ofiteri SRI si MI si, nu in ultimul rand, de oameni politici din fosta putere”.

O alta afacere ilegala relatata de catre fostul ofiter a fost cumpararea uzinei “Nitramonia Fagaras”, bineinteles, stiind faptul ca acolo se afla mari cantitati de produse chimice care pot fi folosite in producerea armelor chimice. In plus, Nitramonia era vecina cu o fabrica de armament.

Achizitia fabricii sus-mentionate s-a facut cu doar 800.000 de dolari, cu toate ca era evaluata la 21 de milioane de dolari, conform evaluarii celor de la APAPS. In aceasta tranzactie, mai sustine fostul politist, pentru a nu organiza o licitatie, Keser ar fi platit celor implicati in tranzactie comisioane in valoare de doua milioane de dolari.

Tranzactia ar fi avut loc intr-unul dintre birourile lui Keser, din strada Dragalina, la 50 de metri de intrarea in Parlament. Sursa mai sustine ca banii ar fi fost dati in genti diplomat de culoare neagra.

Un fapt demn de remarcat este ca “(...) in timpul tranzactiei, Fatih Keser era dat in urmarire generala, dar el se plimba nestingherit prin tara si-si continua afacerile ilegale.

In timp ce turcul dadea spagi in stanga si-n dreapta, doi inspectori din orasul Ovidiu, judetul Constanta, care au indeplinit ordinele sefilor de la Bucuresti si au semnat returnarea ilegala de TVA, au fost condamnati la ani grei de inchisoare.” Fostul politist remarca cu mahnire: “Deci romanii sunt inchisi, iar turcul, care a scos din tara 38 de milioane de dolari, este liber.”

La un moment dat, aceste aspecte i-au fost aduse la cunostinta fostului presedinte Ion Iliescu. La discutii, conform sursei, au asistat, pe langa doi consilieri prezidentiali - Simona Miculescu si Octavian Stireanu, si alti cativa apropiati ai presedintelui Iliescu - si un om de-al lui Keser, care dupa ce a aflat sursa sesizarii l-a informat pe turc.

La aflarea vestii, mai arata politistul in scrisoare, Keser l-ar fi amenintat cu moartea pe cel care l-a informat pe Iliescu, zicandu-i telefonic: “(...) m-ai turnat la presedinte? Dau un milion de dolari la SRI, la Politie, Procuratura, unde trebuie, si te lichidez!” (cel care a facut informarea catre presedinte era ofiter de informatii - n.n.).

Marea inselaciune

“Si ca toata lumea sa inteleaga cum proceda turcul Keser sa faca rost de atatia bani, acesta lua fier vechi, il urca in vapoare, dar in acte scria ca s-au incarcat utilaje de foraj marin (care aveau o valoare mult mai mare - n.n.).

Apoi, arunca incarcatura (fierul vechi) in apa la cateva mile marine distanta si se intorcea cu actele de export gata facute si incasa TVA-ul.”

O alta relatare a ofiterului este legata de faptul ca Fatih Keser a dat sume importante de bani unor judecatori care instrumentau dosarele in care era judecat, pentru a da termene mari in scopul ca faptele pentru care era in instanta sa se prescrie si sa fie achitat.

Si asta, in timp ce mii de romani zac in puscarii pentru infractiuni de cateva mii de lei, iar turcul Keser se plimba liber cu complicitatea unor inalti demnitari, ofiteri SIE, SRI si MI.