Conform datelor oferite de Directia de Sanatate Publica Mures, in judet sunt susceptibili de pensionare mai putin de 100 de cadre medicale. Desi masura urma sa fie aplicata din 1 iunie, legea nu beneficiaza de normele care sa reglementeze aceasta masura. "Asa ca nu putem spune sigur ca vor fi pensionate.

Intrebarea este si ce se va intampla in cazul medicilor de familie, daca ei sunt inclusi in aceasta categorie", a declarat Silviu Morariu, director DSP Mures.

Peste 30 de medici de familie din judet au atins varsta de pensionare ce este impusa de noua Lege a spitalelor, iar restul, pana la 100, sunt medici specialisti. Conform legii, in conditiile in care multi dintre medicii care sunt singuri pe post ating varsta de pensionare, por primi derogare pentru a fi mentinuti pe post pana la organizarea de noi concursuri.

"Probabil ca daca pensiile pe care le-ar primi ar fi la fel ca cele pe care le primesc cei din MAPN sau din alte domenii, atunci nu ar mai exista acest protest al medicilor, obligati sa se pensioneze mai devreme", a incheiat Morariu.

Peste 2.000 de medici vor fi nevoiti sa se pensioneze, in conditiile actualei legi. Varsta de pensionare a scazut la 62 de ani pentru barbati si 57 pentru femei. Sindicalistii au protestat cu privire la aceasta masura, apreciind ca in domeniul sanitar exista deja o criza importanta de personal.

"Asa ca nu putem spune sigur ca vor fi pensionate. Intrebarea este si ce se va intampla in cazul medicilor de familie, daca ei sunt inclusi in aceasta categorie", a declarat Silviu Morariu, director DSP Mures.