Cu sau fara voi ei, Elena Udrea ridica... capul de afis al politicii romanesti, atat de insetate de „Dreptate si Adevar”. Odata perimata strategia decolteului pana-n buric, humanoida care l-a retrogradat pe regele Norvegiei in electibila functie de presedinte a trecut la atacuri asociate deseori cu spartul semintelor.

Declaratiile ei starnesc mahnirea celor cu vechi state intelectuale, care nu mai au curajul de a comenta la obiect disensiunile Elenei, ci trec direct la bascalia romaneasca, singurul limbaj care impaca blondul cu caruntul (sic!).

Senatorul PNL Puiu Hasotti, retras pana in septembrie intr-o „vacanta” de recuperare, a evitat sa comprehenseze declaratiile Udrei cu privire la rolul lui Stolojan in noua politica si a asociat-o pe Elena marilor figuri ale societatii in care (inca mai) traim: „Nu ma cobor la a comenta declaratiile doamnei Elena Udrea, acest Gigi Becali cu fusta si decolteu a politicii

romanesti”. Vicepresedintele Partidului National Liberal s-a aratat chiar nedumerit de reactia colegului sau de partid, Theodor Stolojan: „Sunt stupefiat de faptul ca domnul Stolojan nu este deranjat de laudele Elenei Udrea. Ma asteptam sa-l laude persoane mult mai calificate”.

Stolojan a devenit astfel un soi de factor entropic al liberalilor, iar declaratiile liderului Hasotti par a confirma aceasta supozitie: „Pot sa confirm faptul ca domnul Stolojan raspunde la impulsurile lui Traian Basescu”.

Iar rolul pionului Stolojan, victima unui veritabil gambit in perspectiva matului pe care democratii spera sa-l administreze liberalilor, este infatisat destul de clar de senatorul Hasotti, care crede ca avansarea lui Stolo in primul esalon al luptei politice este un subterfugiu (cotrocenian?), o manevra oculta prin care se incearca fortarea fuziunii dintre PD si PNL, prin care se urmareste

desfiintarea formatiunii liberale. Iar senatorul constantean explica: „in primul rand, nu se putea sustine un liberal care sa aiba mai multa sustinere din partea PD-ului, decat din partea propriului partid. In al doilea rand, aici nu se joaca numai locul primului ministru, ci functia presedintelui Partidului National Liberal.

In al treilea rand, revitalizarea lui Stolojan, in politica, in general, indiferent ca e vorba de premier, presedinte de partid sau altceva, inseamna declansarea operatiunilor de fuziune PNL- PD. Or, acest lucru a fost deja respins cu un vot de 71 la 2”, a incheiat Hasotti. Influenta cotroceniana este cat se poate de palpabila, fara a putea fi demonstrata de nimeni, in ciuda aparentelor.

Senatorul Hasotti isi aminteste aici de episodul plansului lui Basescu, la retragerea lui Stolojan din cursa prezidentiala: „Trebuie sa recunosc, Basescu m-a pacalit atunci si pe mine”, Hasotti caracterizand acel episod intr-o maniera cat se poate de personala: „Am fost martorul unei tragedii comice si a unei comedii tragice”.

De aici poate si reticenta cu privire la toate sugestiile care vin din zona Stolojan-Udrea, doua dintre personajele simbiotice ale politicianului Basescu. Strategiile democratilor au fost si ele criticate de liberal, care crede ca astfel de subterfugii, precum cele enuntate sau cea cu privire la restructurarea guvernului, nu sunt colegiale. „Niste parteneri de Coalitie nu ar proceda asa.

Este vorba de populism si demagogie, pentru a castiga voturi”, a explicat Hasotti, care spera totusi ca Alianta sa supravietuiasca pana in 2008.

„La Primaria Constanta va exista un singur candidat, cel al Aliantei, desemnat printr-un sondaj cat se poate de serios”, a declarat senatorul, care a adaugat faptul ca democratii si liberalii continua negocierile in privinta restructurarii Guvernului. Deocamdata, s-a convenit doar asupra desfiintarii a unei treimi din agentiile guvernamentale existente.