Directorul si administratorul a doua firme din vestul tarii a fost trimis in judecata de procurorii timisoreni, dupa ce ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) au intrat pe firul unei afaceri ilegale cu accesorii si baterii pentru telefoane mobile si cartele telefonice preplatite.

Peste 80.000 de cartele telefonice preplatite au fost vandute ilegal, iar banii obtinuti din tranzactie au fost investiti de director in terenuri si case.

Potrivit anchetatorilor, in perioada noiembrie 2003 Ð februarie 2005, in calitate de director pe zona de vest al SC "Sunlight Romania" SRL din Bucuresti, cu punct de lucru la Timisoara, Eugen Nicolae Tutunaru (29 ani), originar din Drobeta Turnu Severin (judetul Mehedinti), a incheiat in fals cu mai multe societati comerciale contracte de comercializare de baterii si cartele telefonice

preplatite. Ulterior, acuza procurorii, in baza acestor documente contrafacute, directorul a ridicat marfa din depozitul societatii si a emis o serie de facturi fiscale fictive.

Marfa, compusa din peste 80.000 de cartele "Connex", "Orange" si "Romtelecom", a fost ridicata din depozit, dar nu a fost predata potentialilor clienti, ci a fost comercializata chiar de director, in interes propriu. Cele aproape 14 miliarde de lei obtinute astfel, au fost apoi investite in terenuri si apartamente.

Bilete la ordin fals

Cu ocazia extinderii cercetarilor, s-au descoperit si alte ilegalitati.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, in cursul anului 2005, in calitate de administrator al altei societati comerciale din Timisoara, respectiv SC "Global Distribution" SRL, Tutunaru a achizitionat un alt set de cartele telefonice si accesorii pentru telefonia mobila de la o firma de specialitate din municipiul Iasi, tranzactie pentru care a emis cinci bilete la ordin, fara a avea disponibil in contul bancar. Firma ieseana a primit o adevarata lovitura financiara, fiind prejudiciata cu 4,8 miliarde de lei. Anchetatorii au stabilit ca paguba totala, cumulata, retinuta in sarcina directorului, se ridica la aproape 20 de miliarde de lei vechi.

Dosarul a fost inaintat instantei de judecata, directorul Eugen Nicolae Tutunaru urmand sa fie judecat pentru trei capete de acuzare: delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata si inselaciune.