Peste 20 de angajati din Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud si-au luat concedii fara plata pentru a pleca la munca in strainatate, ele fiind aprobate de conducerea institutiei, cu toate ca aceasta se confrunta cu o mare criza de specialisti.

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Marinescu (PSD), a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la sediul PSD, ca printre acestia se numara si fosta sa secretara, care a plecat in Spania unde se afla sotul ei. Marinescu sustine ca, din informatiile pe care le detine, femeia nu lucreaza intrucat veniturile sotului ei sunt suficiente pentru intretinerea intregii familii.

Un alt caz prezentat de Gheorghe Marinescu este al unui sofer care a cerut concediu fara plata pentru a pleca sa lucreze in Cipru. "Tinand cont ce salariu ia de la noi, n-am putut sa nu-i aprob cererea. Din fericire nu era soferul meu, asa ca ne-am putut lipsi de serviciile lui pentru un an", a spus presedintele.

Marinescu sustine ca majoritatea celor care au lasat administratia publica pentru munca necalificata in strainatate sunt tineri care iau salarii destul de mici in tara. Multi pleaca pur si simplu sa-si incerce norocul, motiv pentru care apeleaza la varianta concediului fara plata.