Recentele declaratii ale presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, privind activitatea unor ministri PD, au starnit “furtuna” in cadrul Aliantei DA. Deputatul PD Daniel Buda apreciaza ca aceste declaratii sunt o sursa de tensiune in cadrul Aliantei si considera ca presedintele Camerei Deputatilor vrea sa abata atentia de la activitatea ministrilor PNL.

Deputatul PD Cluj Daniel Buda a criticat declaratiile lui Bogdan Olteanu referitoare la ministrii Partidului Democrat, Mihail Hardau si Gheroghe Dobre, apreciindu-le ca fiind pur politicianiste.

Printr-un comunicat remis presei, deputatul clujean ii reaminteste lui Bogdan Olteanu ca remanierea guvernamentala nu este prerogativa presedintelui Camerei Deputatilor, recomandandu-i sa fie mai preocupat in schimb de eficientizarea activitatii forului pe care il conduce.

In opinia deputatului PD, prin asemenea declaratii, Bogdan Olteanu dovedeste ca este preocupat doar de propria imagine, incercand sa abata atentia de la activitatea propriilor ministri PNL si sa creeze tensiune in cadrul Aliantei DA. Un recent sondaj de opinie indica in topul ministrilor remaniabili doi reprezentanti PNL, carora Daniel Buda refuza, din colegialitate, sa le precizeze numele.

In acelasi comunicat se arata ca recentele proteste ale sindicatelor din invatamant nu au fost indreptate impotriva ministrului Mihail Hardau, ci impotriva Ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, si a premierului Calin Popescu Tariceanu care, in opinia sindicalistilor, nu si-au respectat angajamentele fata de sindicate.

Remanierea lui Olteanu

Desi sustine ca doar premierul Tariceanu poate hotari cand va avea loc remanierea guvernamentala, presedintele Camerei Deputatilor spune ca aceasta ar putea fi anuntata pana in iulie. Bogdan Olteanu nu a vrut sa se pronunte asupra celor care vor fi schimbati, dar i-a nominalizat ca ministri slabi pe democratii din fruntea ministerelor Transporturilor si al Educatiei.

Despre ministrii liberali, insa, numai vorbe de bine. Au primit calificative bune din partea presedintelui Camerei Deputatilor ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, si cel al Sanatatii, Eugen Nicolaescu.