Actualul presedinte al Partidului Social Democrat, (PSD) Ioan Rus, are un tiz in persoana unui sofer de camion * Tizul il sustine suta la suta pe liderul PSD Cluj * La fel ca si omul politic, tizul se lanseaza in atacuri impotriva lui Boc, visand la fotoliul de primar

Incepand de acum doua saptamani, GAZETA si-a propus sa gaseasca tizul unei personalitati publice din sfera politica. Acesti tizi sunt oameni obisnuiti, care nu au nimic de-a face cu lumea in care se invart cei care decid pentru noi. Singurul liant intre omul politic si omul obisnuit este o simpla coincidenta de nume, fapt care le poate aduce avantaje sau dezavantaje.

Daca acum doua saptamani ati putut citi despre tizul prefectului, chelnerul Alin Tise, saptamana trecuta a venit randul actualului viceprimar al Clujului Adi Popa, care are un tiz in persoana unui angajat al unei cunoscute firme clujene ce ofera servicii de televiziune prin cablu.

Saptamana aceasta va prezentam un alt om obisnuit, care insa se poate mindri ca imparte acelasi nume cu cel al presedintelui Partidului Social Democrat (PSD) Cluj, Ioan Rus. Cautarile tizilor VIP politicii clujene isi vor gasi continuitate si saptamana viitoare, cand va vom prezenta oameni simpli, dar care poarta nume “grele”.

Rus il place pe Rus

Ioan Rus s-a inscris in PSD in 1994, din octombrie 2001 este presedintele filialei judetene Cluj, iar din toamna anului 2002 este vicepresedinte al PSD. De asemenea, liderul PSD este administrator la reprezentanta Mercedes Benz Transilvania. Tizul sau nu se poate lauda cu un CV atat de stufos, insa practica o meserie la fel de onorabila.

Tizul lui Ioan Rus este sofer de camion, muncind si prin constructii, un fel de “om bun la toate” pana la urma. Intre cei doi este o diferenta de numai doi ani, tizul lui Rus fiind mai mic cu doi ani decat omul politic. Mai mult, daca Rus are un singur baiat, tizul sau se poate lauda cu o familie mai numeroasa, avand doua fete si un baiat.

Cat priveste culoarea politica a tizului PSD, aceasta este exact pe aceeasi lungime de unda cu VIP-ul politic, preferand doctrina social-democrata.

Cu toate, ca la ultimele alegeri, candidand pentru primaria clujeana, Ioan Rus a fost invins in turul doi al scrutinului de catre actualul primar Emil Boc, tizul lui Ioan Rus crede cu tarie in performantele profesionale ale liderului sau politic preferat. Mai mult, tizul crede ca Rus ar fi trebuit sa castige fotoliul de pe Motilor, fiind, de departe, mult mai competent decat adversarul Boc.

Un Rus vrea, unu ba

“Chiar daca nu sunt implicat in politica, incerc sa tin pasul cat pot de mult cu ceea ce se intampla pe scena politica clujeana si urmaresc subiectele tratate de presa. Recunosc deschis ca imi place foarte mult de Ioan Rus si am un mare respect pentru dansul. Consider ca face o treaba excelenta la nivelul partidului sau.

Imi pare foarte rau ca nu a castigat alegerile locale, chiar merita! Domnul Boc nu isi face treaba deloc, este mereu prins cu probleme care tin mai mult de capitala decat Cluj. De altfel, este inadmisibil sa conduci un oras din avion!”, a declarat tizul lui Ioan Rus.

Mai mult, tizul lui Rus recunoaste ca a votat PSD acum doi ani si ca va face acelasi lucru si la viitoarele alegeri cu mentiunea ca, acum, tizul este absolut convins de reusita lui Rus. Din pacate, intr-un interviu acordat GAZETEI cu ceva timp in urma, Ioan Rus a declarat ferm ca nu va mai candida pentru primarie. Cu alte cuvinte, dorinta tizului are sanse totale sa ramana neindeplinita. E cam greu sa castigi, daca nu candidezi.

Frati de nume

Coincidenta numelui i-a adus tizului numai avantaje pe parcursul timpului. “Trebuie sa recunosc ca am avut mare noroc cu numele meu. In desele mele drumuri cu camionul prin tara mi se intampla sa dau peste diferite puncte de control.

Cand agentii de la respectivul punct de control ma intrebau daca am vreo legatura cu liderul PSD sau daca suntem rude, le spuneam ca da, ca suntem rude mai indepartate, ca sa ma lase sa plec mai repede”, povesteste tizul liderului PSD Cluj. De o eventuala schimbare de profesie, tizul lui Rus nu se arata insa prea incantat .”Nu cred ca ma pot gandi sa schimb locul cu Rus.

Daca dansul s-ar descurca sa conduca un camion, eu nu as putea conduce PSD Cluj!”, sustine tizul lui Rus. Ca orice clujean care este nevoit sa bata drumurile de dimineata pana seara, tizul are o serie de probleme.

”Astept sa vina Rus in fruntea primariei sa rezolve el ce nu poate Boc, si anume poluarea cu care se confrunta Clujul si sa repare o data pentru totdeauna drumurile!”, a stabilit tizul viitoarea posibila agenda a lui Ioan Rus, in postura de primar al Clujului.