O conducta de transport a sterilului a fost rupta de o masina de transport chiar la iesirea din municipiul Baia Mare, pe DJ 182. Conducta s-a prabusit in mijlocul soselei, iar din ea s-au scurs sute de metri cubi apa industriala cu steril. Inca nu se stie cat de grava este poluarea si nici daca pe incarcatura conductei se afla cianura.

Marti, in jurul orei 13.30, pe drumul judetean care leaga Baia Mare de Targu Lapus, imediat la iesirea din muncipiul resedinta de judet, un camion agabaritic care transporta doua excavatoare a lovit conducta de transport a sterilului din zona. Aceasta era suspendata la o inaltime de circa opt metri si traversa soseaua. Circlatia a fost blocata aproape patru ore.

Unul din bratele exacavatoarelor s-a lovit de conducta, care a cedat in urma izbiturii. Cu un zgomot asurzitor, teava a cedat si s-a rupt pe mai multe portiuni. Soferul si muncitorii care se aflau in cabina camionului nu au stiut ce se intampla. Ei au simtit socul in momentul in care au agatat conducta si imediat au vazut cum aceasta se prabuseste la sol.

Soferul si echipa de muncitori venea de la Bistrita si se indrepta spre un santier aflat la iesirea din Baia Mare. Oamenii au spus ca au calatorit fara probleme pana in acel moment si nu si-ar fi putut imagina ca, aproape de destinatie, vor trece prin asemenea momente de groaza.

Stiri non-stop din Maramures - Articol integral in eMaramures.ro