judetul Cluj, care vor avea o lungime totala de 118 kilometri si o valoare cumulata de 616,6 milioane euro.

Lucrarile de constructie la autostrada Brasov-Bors se vor concentra pe sectiunea 2B, cuprinsa intre Campia Turzii si Cluj-Napoca. Initial se vor construi doar 26 de km de autostrada din cei 50, urmand ca restul sectiunii 2B sa se finalizeze ulterior. DRDP Cluj considera ca inceperea acestor lucrari este benefica pentru Ardeal.

“Este o lucrare, asteptata de tot romanul si cu cat se face mai repede, cu atat este mai bine!”, considera un reprezentant al acestei directii.

Bogdan Sgarcitu, directorul de comunicare al Companiei Bechtel, a declarat ca lucrarile la autostrada vor incepe in forta abia saptamana viitoare. “In ultimile zece zile am angajat 50 de oameni. Dar planul de angajare va demara in aceasta luna, prin angajarea a inca 400 de persoane.

Luna viitoare vom mai angaja alte 200, iar pentru luna august avem in program recrutarea a 300 de persoane”. Intrebat despre cum decurge colaborarea cu compania turca, Enka Insaat Ve Sanayi, Bogdan Sgarcitu, directorul de comunicare al Companiei Bechtel, ne-a declarat: “Parteneriatul cu firma turca continua.

De 15 ani lucram impreuna si totul a functionat foarte bine pana acum…!”.

Valoarea totala a investitiei reprezentate de autostrada Brasov-Bors este de 3,433 miliarde de euro. Suma aferenta contractului de executie semnat cu compania americana Bechtel International Inc se ridica la 2,241 miliarde de euro. Serviciile de proiectare sunt asigurate de consortiul Iptana/Search si vor costa 42 milioane de euro.

Autostrada Brasov-Bors va avea o lungime de 415 kilometri si va traversa sase judete (Brasov, Sibiu, Mures, Cluj, Salaj si Bihor).