Primarii, pasibili de puscarie, daca nu gestioneaza corect aviara

de Ciprian Iancu     Buna ziua, Ardeal
Sâmbătă, 1 ianuarie 2005, 0:00


pentru combaterea flagelului. Prefectul judetului Cluj, Alin Tise, a anuntat ieri ca va sanctiona primariile “lenese”, conform noului act normativ, iar in caz de necesitate nu va ezita sa sesizeze Parchetul.

Masurile de combatere a gripei aviare, instituite in judet, continua. In ultimele saptamani au fost verificate fermele de pasari, precum si unitatile de desfacere a produselor din carne de pasare si au fost aplicate sanctiuni pentru nerespectarea normelor de protectie.

In urma modificarii Ordonantei de Urgenta 11/2006 cu privire la monitorizarea, combaterea si eradicarea gripei aviare, primarii sunt obligati sa faca publica existenta unui focar de gripa aviara. In caz contrar, acestia risca pedeapsa cu inchisoarea.

Modificarea OUG vizeaza in special sanctionarea ineficientei primarilor in cazul existentei unui focar de gripa aviara in localitatea pe care o administreaza. Prin noul act normativ, primarii sunt obligati sa instiinteze populatia cu privire la masurile care se iau pentru prevenirea aparitiei unui focar de infectie.

Proprietarii de pasari sunt obligati, la randul lor, sa depuna la Primarie o evidenta a pasarilor detinute. Prefectul judetului Cluj, Alin Tise a semnalat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, problemele existente in judet ca urmare a actiunilor intreprinse de primari. “S-a constatat ca la primarii nu exista evidente, unele hotarari ale noastre raman in continuare doar pe hartie.

Am expediat o sinteza a acestui act normativ fiecarui primar din judet. De acum nu vom mai putea fi acuzati ca aplicam amenzi doar anumitor primarii”, a explicat prefectul. In acelasi context, Tise a anuntat ca se analizeaza posibilitatea de relaxare a unor masuri ce se aplica in momentul de fata. “Termenul de 21
de zile, ce reprezinta perioada de incubatie a virusului a trecut deja, iar cel mai apropiat focar de gripa aviara se afla in judetul Mures, la 30 km de intrarea in judet”, a motivat prefectul.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















100 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by