Fosta conducere a Directiei Sanitare Veterinare Sibiu este cercetata pentru achizitii publice supraevaluate, la o valoare de sapte ori mai mare decat pretul real.

Fostul director general Nicolae Stefanuta, directorul economic Anuta Stoian, seful de laborator Rodica Popescu si gestionarul Vasile Bazu Barsan sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals.

In perioada 2002 - 2004, se pare ca cei doi directori si seful de laborator au favorizat, pentru livrarea de aparatura de laborator catre DSVSA, un grup de societati comerciale care au acelasi asociat majoritar sau persoane ce reprezinta interesele acestuia. Desi ar fi trebuit sa organizeze licitatii, achizitionarea aparaturii s-a facut prin selectii de oferta, contrar legii.

In aceste conditii, aparatura de laborator a fost cumparata cu peste 33 de miliarde, pret de sapte ori mai mare cel normal. In plus, la selectiile de oferta au participat si firme fictive. DSVSA a mai fost prejudiciata si prin plata in avans, desi livrarea s-a facut la un an si jumatate. Cercetarile sunt efectuate de Directia Cercetari Penale din cadrul IGPR. (G.R.)