Un indicator invizibil la fiecare metru

Suparat ca drumul Sibiu - Vestem e lipsit de orice semnalizare rutiera, deputatul PSD Ioan Cindrea a facut o interpelare in Parlament, prin care a cerut explicatii fostului ministru al transporturilor, Gheorghe Dobre. Raspunsul l-a naucit complet pe deputat. Conform explicatiilor ministeriale, pe acest tronson de drum exista un indicator la fiecare 0,9 metri, pe fiecare sens de mers.

„Nu este posibil. Am sa fac o noua interpelare pentru noul ministru, poate acesta se va documenta mai bine”, a spus suparat Cindrea. Acest tronson este recunoscut pentru numarul mare de accidente care s-au petrecut de cand a fost dat in folosinta.

Numaratoarea ministrului

Deputatul PSD, Ioan Cindrea, l-a pus pe ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, sa numere indicatoarele pe tronsonul de drum dintre Sibiu si Vestem.

Ministrul s-a supus si a venit cu un rezultat exact: „pe sectorul de drum cuprins intre kilometrul 296+292 si 307+050 au fost prevazute un numar de 228 de indicatoare, acestea fiind cuprinse dealtfel in «Proiectul de semnalizare orizontala si verticala pe DN 1».

Aceste indicatoare se gasesc pe teren, fiind amplasate cu proiectul mentionat”, se arata in raspunsul semnat de ministrul Gheorghe Dobre. La un scurt calcul reiese ca in cei 11,158 de kilometri, cat este tronsonul de drum in cauza, ar rezulta ca la fiecare metru ar trebui sa fie un indicator, pe fiecare sens de mers.

„Mentionam ca in cazul disparitiei unui indicator acesta este inlocuit de catre personalul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, cu atributiuni in acest sens”, se mai arata in comunicat, cautandu-se o portita de scapare din ridicolul situatiei.

Nici primarul primarul comunei Selimbar, de care apartine Vestem, nu crede suta la suta in veridicitatea informatiei. „Nu stiu daca sunt atatea, dar putem sa le numaram. Este posibil sa fie atatea marcaje, dar trebuie sa le numaram ca sa stim exact”, a declarat primarul Maricuta.

„Sunt zone in curbe care nu sunt semnalizate in niciun fel, se pot intampla si s-au petrecut numeroase accidente din aceasta cauza, mai ales noaptea. Ce a facut domnul ministru Dobre este o fuga de raspundere. A pus pe cineva din teritoriu sa faca un raspuns care nu este conform cu realitatea. Un ministru are un corp de control, care ar trebui sa se ocupe de aceste aspecte.

In raspuns a mai spus ca a anexat si o fotografie cu acest tronson, insa evident ca nu este nimic anexat. Este inadmisibil”, deputatul Ioan Cindrea.

Alin BRATU