Suntem irevocabil pierduti ! O speranta de indreptare a societatii este, s-au era, alesii si numitii in functiile cheie ale administratiei locale.

Acestia reprezinta interesul cetateanului, omul de rand, pe cel care, in mica sa omniprezenta , viata de zi cu zi il copleseste, ii chinuie existenta, supravietuirea fiind parca fara limite si se transforma de multe ori intr-un maraton, in cautarea si confirmarea ADEVARULUI, in obtinerea NORMALITATII sociale cu orice pret. « Vax albina », suna un proverb ! Si pe buna dreptate.

Ca zicala se adevereste, a tinut sa ne-o confirme si prefecta Anuta Handolescu care, intr-o trecuta conferinta de presa, a reliefat indulgenta de care a dat dovada in relatia cu primarii care nu si-au facut treaba in raport cu Legea 18/1991 si Legea 1/2000.: « Nu pot sa-i amendez, sa le dau zeci de milioane amenda. Ii pun in situatia ingrata sa nu aiba de unde sa plateasca.

Sufera comunitatea. ». Si afirmatia se face in situatia in care judetul Valcea este pe loc « onorabil » (din coada) la punerea in aplicare a Legii . In aceste conditii, prefectul judetului afirma cu tarie ca: nu pot sa sanctionez primarii !.

De ce nu se poate , doar prefecta poate sa raspunda !Si pentru a fi cat mai elocventi, ne permitem sa folosim tot citate din « marea » intelepciune a prefectului. « Avem localitati unde aplicarea Legii este sub orice critica”. Exemple pot fi localitatile: Gradistea, Gusoieni, Lalosu, Pesceana e.t.c.

Edilii in discutie au reusit « performanta » sa rezolve sub cateva zeci de cereri de punere in posesie. Si asta de mai bine de un cincinal. Intre timp, in Justitia Romana sunt pe rol aproximativ doua milioane de procese avand cauza comuna, PUNEREA IN POSESIE si eliberarea TITLULUI DE POPRIETATE.

Cine este de vina ? Cu siguranta nu omul simplu! Sa fie oare Birocratia si Nepasarea, practicate de primarii, prefectii si presedintii de Consilii Judetene, adica de alesii si numitii natiunii ? Se poate ! Iar la aceasta intrebare ne poate raspunde, daca poate si vrea, prefecta Anuta Handolescu, in marea-i Mila si Toleranta cu care ne-a obisnuit.