Incepand de astazi timp de o saptamana localitatea Poiana Vadului va fi gazda Taberei internationale de dresaj canin al carei organizator este Asociatia Chinologica "Alba Carolina" din municipiul Alba Iulia, asociatie afiliata la Clubul de Dresaj Canin din Romania.

In cadrul celei mai mari tabere organizate vreodata in Romania - ca numar de discipline predate si specialisti implicati activ - se vor tine, de catre lectori maghiari (5) si romani (10), 6 cursuri: caini de companie, caini de paza, agility, obedience, rescue si zooterapie.

Invitatul special al organizatorilor este o femeie politist din cadrul Politiei de Frontiera a Ungariei care va preda detectia de stupefiante si tutun.

"Tabara isi propune sa «scoleasca» cursantii inscrisi intr-una din specializarile amintite. Important este ca fiecare dintre disciplinele predate atat prin cursuri teoretice cat si practice se vor finaliza cu un examen in urma caruia initiatii vor primi diplome, cupe si medalii", a precizat presedintele Asociatiei Chinologice "Alba Carolina", dr. med. vet. George Popa.

Examenul de lucru consta in trei probe, una dintre acestea va fi data in cadrul taberei, iar celelalte doua in data de 25 iunie cu incepere de la ora 9.00 pe stadionul Cetate din Alba Iulia.

In continuarea celor doua probe spectatorii, care la intrarea pe stadion vor plati o suma infima de 25 de mii de lei vechi, vor avea ocazia de a urmari un adevarat spectacol - o demonstratie de dresaj canin (imobilizarea infractorului, program de escorta si insotire etc).

Cei care doresc sa afle lucruri privind dresajul canin si sunt interesati de deprinderea primilor pasi in acest sens, sunt asteptati la Poiana Vadului in perioada amintita, taxa de participare pentru cursanti fiind de 30 de euro. Informatii suplimentare pot fi obtinute de la sediul Asociatiei "Alba Carolina" (mun. Alba Iulia, str Vasile Goldis, bl. 3BCD, ap. 6).

Pentru realizarea taberei organizatorii au primit un ajutor important din partea Prefecturii judetului Alba, Primariei si Consiliului local Alba Iulia.