Aflat vineri in vizita de lucru in Maramures, ministrul educatiei, Mihail Hardau, a dat asigurari ca schimbarea sa din functie va fi o misiune dificila.

El sustine ca a ingropat securea razboiului in relatia cu premierul Calin Popescu-Tariceanu, dar precizeaza ca va fi „ca o oglinda” pentru acesta si nu va ezita sa riposteze la atacuri.

In ultimele zile numele lui Mihail Hardau a fost des pomenit in contextul remanierii guvernamentale, mai multe voci sustinand ca el este printre ministrii care urmeaza sa fie inlaturati deoarece activitatea sa in fruntea institutiei lasa de dorit.

„De sapte luni, de cand sunt la conducerea ministerului, in fiecare zi se gaseste cineva care sa imi spuna ca plec, ca zilele mele in minister sunt numarate. Ei bine, mie imi place teoria numerelor mari… Ei pot sa numere in continuare”, a ripostat Mihail Hardau in timpul vizitei sale la Targu Lapus.

Deputatul democrat Mircea Man, prezent si el la festivitatile de inchidere a anului scolar organizate la Liceul “Petru Rares” din localitatea maramureseana, a decarat ca in cadrul PD nu s-a pus niciodata problema schimbarii din functie a ministrului Hardau. „A fost o petarda aruncata de Tariceanu”, a afirmat el.

Totusi, ministrul educatiei a dezvaluit presei locale un scenariu prin care ar putea fi indepartat din guvern.

Stiri non-stop din Maramures - Articol integral in eMaramures.ro